Ya İstifa Ederim! Ya İstifa Ettiririm!

Ya İstifa Ederim! Ya İstifa Ettiririm!

Ali Eyce yazdı; Ya İstifa Ederim! Ya İstifa Ettiririm!

Karaburun Belediyesi’nde meclis toplantısında yaşananlardan çıkan net sonuç.

Karaburun Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Alpaslan Bilen, meclis toplantısında kendisiyle aynı partiden olan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın ilçede neleri yapmadığını, neleri yapamadığını saydıktan sonra şu cümle ile konuşmasını tamamladı.

“Sayın İlkay Girgin Erdoğan’ın derhal üyelikten çekilmesi ve derhal istifa etmesidir”

Başkan Erdoğan, bu cümlelerin karşılığında kendi partisinden meclisi üyesinin bu eleştiri yüklü ve sert sonu olan cümlelerini önerge olarak değil de tutanaklara, dilek ve temenni olarak alınmasına karar verdi.

Yani dedi ki, CHP’li Belediye Başkanı olarak, CHP’li Meclis Üyesinin beni eleştirmesini, beni istifaya çağırmasını dilek ve temenni olarak kabul ediyorum!

Meclis Üyesi Dr. Bilen’in dilekleri ve temennilerini dile getiren birisi olarak görmesini anlıyorum da, istifa etmek konusundaki dilek ve temennisine karşı neden cevap vermeyi gerekli görmedi onu anlayamadım.

Kendisi için bunu dileyen veya temenni eden AK Partili meclis üyesi olsaydı bunu anlardım da, CHP’li meclis üyesinin bunu dilemesi ve temenni etmesinden hiç mi bir anlama dürtüsü, dinlemek dürtüsü ve cevap verme gereği görmedi onu anlamadım.

Meclis Üyesi Dr. Bilen: "Bir şefin bir orkestra gibi çeşitli enstrümanları çalabilecek, kullanabilecek ustalar ve buna ait yürütebilecek bir orkestra şefi gerektirir. Bu orkestra belediye meclis üyeleridir. Kişiye özel kalıcı icraat yüksek profilli sanatçılardır. Beklenen icraatı ustalıkla notaları okuyup anlayabilen bir orkestra şefi şarttır. Aksi takdirde ortaya bir senfoni değil kakafoni çıkar.” Diyerek Karaburun Belediye Başkanını eleştirirken, Başkan Erdoğan, kendi partilisinin bu eleştirisini neyin dileği veya temennisi olarak görüyor onu da bilmek isterdik.

Hani dese ki Başkan Erdoğan, meclis üyesi arkadaşım, partidaşım, yoldaşım, belediye başkanı olmak istiyor, belediyeyi yönetmek istiyor, belediyeden bazı çıkarlar elde etmek istiyor ve bunun için bunu öyle diyemiyor, böyle diyor onu da anlarım.

Ancak CHP’li Meclis Üyen, senin Başkanlık yaptığın Karaburun Meclisi’nde, CHP’li ve AK Partili Meclis üyelerinin arasından çıkıp, bunları sana şikayet değil, eleştiri olarak dile getiriyorsa, demek ki gördüğü bazı eksiklikler, aksaklıklar ve yetersizlikler var.

Meclis Üyesi Dr. Bilen de CHP’nin üyesi olarak partisinin ilçedeki yönetimsel eksikliklerini ve yetersizliklerini dile getirmesi de gayet doğal.

Ama bunun defalarca dile getirmesine rağmen, bunun gereği yapılmıyorsa, o da ne son hakkını kullanıp, Karaburun Belediyesi Meclisi’nde CHP’li olmayı bir kenara koyup, Karaburun’da yaşayan CHP’ye oy veren bütün vatandaşlar adına sizi istifaya davet eder.

Bu davette, onun dileği veya temennisi değildir!

Karaburun’da yaşayan ve CHP’ye oy veren insanların dileği ve temennisidir.

Karaburun’da yaşayan ve hizmet arayan insanların beklentisidir.

Dr. Aslpaslan Bilen belki bir de meclis üyesi adayı gösterilmez, belki bir daha meclise girmesine imkan verilmez ama onun dilek ve temennilerini dikkat almazsanız, siz de bir daha Belediye Başkanı olamayabilirsiniz ve hatta Karaburun’da CHP iktidarı da kalmayabilir.

Başkan olarak dilek ve temenniniz buysa sorun yok!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum