Yabancı dil öğrenmenin adresi içinizdeki motivasyon!

Yabancı dil öğrenmenin adresi içinizdeki motivasyon!

Yabancı dil öğrenmenin adresi yurt dışı değil, içinizdeki motivasyondur…

Yurt dışına gitmeden İngilizce öğrenmek mümkün değildir. Peki, gerçekten mümkün değil midir?

Hemen herkesin dilinden düşürmediği bu önerme her ne kadar kesin yargılara dayandırılsa da yanlış bir düşüncedir. İngilizce öğrenmek için yurt dışına gitmek faydalı bir tercih olsa da dil öğrenmenin onlarca etkili yolu vardır. Önemli olan dil öğrenme motivasyonuna sahip olmak ve kişinin üzerinde yaratılan psikolojik bariyeri aşmaktır. Yurt dışına gitmeden de yabancı dil öğrenilebileceğini vurgulayan Berlitz Dil Okulları Müdürü Çağdaş Kardaş, konuyla ilgili önemli ipuçları verdi.

Yurt dışına gitmek sandığınız kadar etkili olmayabilir

Dil öğrenmek için en sık başvurulan yöntemlerin başında gelen yurt dışı deneyimleri, her zaman istenildiği gibi sonuçlanmaz. Birçok kişi yurt dışına gidince mucizevi bir şekilde yabancı dil öğreneceğini düşünse de orada geçirdiği zamanı kaliteli kullanmadıkça bu çok mümkün değildir. Bugün artık binlerce kişi evrensel bir dil olan İngilizceyi öğrenmek için yurt dışına çıkıyor. Bu noktada yabancı ülkelerdeki dil kursları dil öğrenmek için gelen yüzlerce millete ev sahipliği yapıyor. Çoğu zaman aynı milletten gelen kişiler aynı sınıfa yerleştirilmese de farklı milletlerin kendine has aksanları ve yaygın olarak kullanılan yanlış gramer kalıpları dil öğrenme sürecini olumsuz etkileyebilir. Bu durumda kişinin dil öğrenmek için zaman geçirdiği aktiviteler çok önemlidir. Eğer kurstan sonra çeşitli aktivitelere katılmıyor, o dilde yazılan kitapları alıp okumuyor, ana dili İngilizce olan kişilerle sohbet etmiyorsanız, yabancı dil öğrenme noktasında hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

En etkili dil öğrenme metodu, ana dili İngilizce olan kişilerden eğitim almaktır

Her dilin kendine özgü bir yapısı vardır ve bu yapıyı en doğru aktarabilenler anadilini konuşan kişilerdir. Eğer etkili bir şekilde dil öğrenilmek isteniyorsa anadili İngilizce olan kişilerden eğitim almak, onlarla konuşma pratiği yapabilmek çok önemlidir. Kişilerin kendi ülkelerinde anadili İngilizce olan kişileri bulmaları ve uzun süreli ilişki içinde olmaları zor olabilir. Ancak doğru eğitim metotlarını kullanan ve kadrosunda anadili İngilizce olan eğitmenler yer alan bir dil kursu seçebilirsiniz. Bu noktada önemli olan doğru kişilerle etkin zaman geçirebilmek ve öğrenme konusunda istikrarlı olmaktır. Kursta İngilizce öğrenebilmenin en önemli kuralı budur.

Teoriden çok konuşmaya önem verin

Birçok dil kursu normal derslerde gramer ve teorik bilgiyi öğretmeye odaklanarak konuşmayı öğretim sürecinin dışında tutar ve konuşma kulüpleri ile öğrencilerine konuşma pratiği kazandırmaya çalışır. Bu durum konuşma kulüplerinin belli bir düzende ve hedef bazlı ilerlememesine, sonuç olarak çoğu kişinin normal derslere katılsa bile konuşma kulüplerine sıcak bakmamasına, düzenli olarak katılmamasına yol açar. Doğru dil öğrenimi, konuşma, anlama, yazma ve okuma yeteneklerinin tamamını aynı anda ve aynı ortamda geliştirecek yöntemler ile sağlanabilir. Anadili İngilizce olan eğitmenler eşliğinde yapılmasını doğru bulduğumuz bu çalışmalar sonucunda, yabancı dil öğrenim süreci öğrencinin günlük bir rutini olur, öğrenci konuşmaya teşvik edilir ve kalıcı bir deneyim yaşatılır. Hata yapma öğrenme sürecinin doğal bir parçasıdır ve pozitif şekilde düzeltilen hatalardan edinilen bilginin çok daha kalıcı olduğunu ve öğrencilerin yabancı dil öğrenme korkusunu aşmalarını sağladığını gözlemliyoruz.

Öğrenme sürecini keyifli hale getirin

Artık internet çağının bir parçasıyız ve elimizde binlerce imkan var. Bu imkanları sadece eğlenceli zaman geçirmek yerine kaliteli zaman geçirmek için de kullanabilirsiniz. Öncelikle yapmaktan hoşlandığınız şeylerin bir listesini yapabilir, İngilizceyi bu süreçlere dahil edebilirsiniz. Örneğin çok sevdiğiniz bir yabancı dizi veya filmi İngilizce alt yazılı izleyebilir, mobil uygulamalar aracılığıyla İngilizce ile oyunu entegre edebilirsiniz. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.