Yabancı öğrencilerden Foça ziyareti

Yabancı öğrencilerden Foça ziyareti

Konak Mimar Sinan Ortaokulu’nun ev sahipliğinde, ‘‘Art is Everywhere’’ projesi kapsamında İzmir’e gelen 22 öğrenci ve 11 öğretmen, Erasmus+ projesi kapsamında Foça’yı ziyarette bulundu.

‘‘Art is Everywhere’’ (Sanat Her Yerde) ismiyle 2019 yılında Türkiye, Çek Cumhuriyeti, İtalya, İspanya, Portekiz ve Bulgaristan okulları ortaklığında başlayan proje kapsamında düzenlenen ziyarette, Foça’nın antik tarihinden ve Akdeniz’e yayılarak birçok medeniyetleri şekillendirmesinden çok etkilendiler. Foça Belediyesi Başkan Yardımcısı Göksel Acar tarafından karşılanan misafirler, karşılıklı hediyeler vererek memnuniyetlerini belirttiler.

Foça’nın mimari ve tarihi dokusunu rehber arkeologlar eşliğinde gezen öğrenciler, Siren Kayalıklarına uzanan bir tekne turu gerçekleştirdiler.

foto-5.jpg

24-30 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşen Erasmus+ programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe verilen bu projeye ait bir hareketliliğin bir parçası olarak İzmir şehir merkezi, Kemalpaşa ilçesi, Efes, Meryem Ana, Maket Köy ve Şirince Köyü ziyaretlerini yapan grup, 28 Ekim 2021 tarihinde Foça’ya yapmış oldukları bu ziyaretten çok memnun kalarak ayrıldılar.

foto-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.