Yabancı'dan Türkiye'nin petrolüne rekor yatırım!

Yabancı'dan Türkiye'nin petrolüne rekor yatırım!

Türkiye’nin petrolü gayrimenkul, kalkınmadaki ana rolünü sürdürüyor. 2019'un ilk 9 ayında yabancıya konut satışı tarihi bir rekor ile 32 bin adet seviyesine ulaşmış durumda.

Türkiye’de uzman gayrimenkul brokerları ile yerli ve yabancı yatırımcıya mentorluk eden, teknolojik ağı ve sağladığı analizlerle gayrimenkulde bilinçli yatırım imkanı sunan öncü gayrimenkul yatırım danışmanlık şirketi Kristal Türkiye’nin Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Yabancıya oturum izni için tanınan limitin 250 bin dolara çekilmesinin etkisi ile rekor talep sürüyor. Konut satışı bu yılın ilk 9 ayında yüzde 100 artışla yine rekor kırarak 32 bin seviyesine ulaştı. Bu rakamın neredeyse yarısı ise İstanbul’dan. Yıl sonuna kadar 40 bin adeti aşarak rekor tazeleyecek olan yabancıya konut satışı üzerinden Türkiye’ye giriş yapan rakam 35 milyar lirayı aşacak.” dedi.

HEDEF 30 MİLYAR DOLAR

Türkiye’nin kalkınmasında önde gelen kazançlardan birinin yabancıya yüksek değerli gayrimenkul satışından elde edildiğine dikkat çeken Kristal Türkiye’nin Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir “Türkiye’nin en kârlı gayrimenkul yatırım danışmanlık şirketi olarak, Türkiye’nin petrolü gayrimenkul’ün kalkınmada daha fazla pay sahibi olabileceğini öngörüyoruz. 2019’un ilk yarısında yabancıya konut satışından 3 milyar dolar gelir elde edildi. Güzel Türkiye’mizin yer aldığı coğrafyadaki muhteşem doğal güzellikler, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Boğaz’ımızın büyüsü ve ihtişamı, ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olmasının verdiği imkanlardan dolayı özellikle İngilizler ve Alman yatırımcının sahil kesimlerine olan yoğun talebi ile yabancıya konut satış rakamı’nın 30 milyar dolara çıkması gerekli. Ülke tanıtımlarımızı artırarak bu potansiyele ulaşabiliriz.” diye konuştu.

İÇ PİYASADA DA TALEP CANLANDI

Bankaların konut kredisi faiz indirimi yapması konut sektörünü canlandırdı. Türkiye genelinde 146 bin 903 konut satışı gerçekleştirildiği eylül ayında, konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15.4 arttı.

Konut kredisi kullanımının yeniden yükselişe geçeceğine işaret eden Mustafa Emrah Özdemir, “Faizin düşmesi sektöre canlılık kazandıracak, 2019 yılının son çeyreğinde konut satışları daha da artacaktır. Bankalarının öncülüğünde geçtiğimiz aylarda başlatılan ve sonrasında özel bankaların da sürece dahil olduğu kredi faizlerinde indirim kampanyası sonrasında piyasadaki en düşük konut kredisi Faiz oranı 0,99'a kadar düşmüş durumda. Türkiye'de her yıl en az 550 bin çift evleniyor. Her yıl 550 bin konuta ihtiyacımız var. Stok rakamlarımız evlilik oranına göre normal seyrediyor. Ofis satışları da gayrimenkul yatırımcısının kârlı yatırım tercihleri ile artıyor. Satın alma gücünü yükseltmemiz lazım ki elimizdeki gayrimenkullerin pazarını daha da güçlendirelim. Bunun içinde faizlerin düşüşünün devam etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.