Yağmur Bergamalı Sanatseverleri Engelleyemedi

Yağmur Bergamalı Sanatseverleri Engelleyemedi

BERKSAV (Bergama Kültür Sanat Vakfı) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen BERKSAV Arasta Günleri Etkinliği Bergamalı sanatseverleri bir araya getirdi. Etkinliğinin ikinci yarısında aniden bastıran yağmurda Bergamalı sanatseverleri engellemedi.

Kültürel ve tarihi mirasa sahip çıkmak, korumak ve yaşatmak amacıyla yapılan etkinlik ile Arastanın canlanması da hedeflendi. Yapılan etkinliğe İlçe Kaymakamı Osman Canatan ve eşi, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve eşi, BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirel, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu, Ümit Atlam, Belediye Meclis Üyesi Murat Tanol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz ile sanata gönül vermiş çok sayıda Bergamalı katıldı.

Etkinlik, ünlü şairlerin kaleme aldığı şiirlerin BERKSAV Tiyatro Topluluğu oyuncuları tarafından okunmasıyla başladı. Şiirlerin okunmasına BERKSAV’IN eski başkanlarından Macit Gönlügür Ud ile eşlik etti.

TRT SANATÇISI BERGAMALI ALTAN GÖZETLİK ETKİNLİKTE SAHNE ALDI

BERKSAV Arasta Günleri Etkinliğinin ikinci bölümünde Macit Gönlügür yönetiminde aralarında Ünlü Klarnet Sanatçısı Bergamalı Altan Gözetliğinde olduğu Biz Bize Fasıl Grubu sahne aldı. Yaklaşık 4 aydır bu etkinliğe hazırlanan Biz Bize Fasıl Grubunda Koristlerde Mustafa Pulcu, Pınar Serdaroğlu Çaylı, Muammer Esen ve Ayça Gönlügür İduğ yer alırken koroya Macit Gönlügür Ud, Klarnet Altan Gözetlik,Kanun Ali Uduğ ve Ritim Sazda Seyhun çelik eşlik etti.

“YOĞUN YAĞMURA RAĞMEN BİZLERE DESTEK VERDİNİZ”

Etkinliğin sonunda sahneye çıkan BERKSAV (Bergama Kültür Sanat Vakfı) Başkanı Mustafa Demirel etkinlikte sahne alan tüm sanatçılara çiçek takdim etti. Demirel yaptığı konuşmada ‘’Yaklaşık 4 aydır bu güzel etkinliğin gerçekleşmesi için gece gündüz demeden emek veren BERKSAV Tiyatro Topluluğu oyuncularımıza, Biz Bize Fasıl Grubumuza ayrıca bu güzel etkinlik için İstanbul’dan gelen TRT Sanatçısı Bergamalı Klarnet Ustası Altan Gözetlik’e teşekkür ediyorum. Yoğun yağmura rağmen bizlere destek veren Bergamalı sanatseverlere teşekkür ediyorum. BERKSAV olarak Bergama’nın kültür ve sanatına olan katkımız her geçen gün artarak devam edecektir” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.