Yağmurlu havalarda Gümüldür'e giderken 10 kere düşünün

Yağmurlu havalarda Gümüldür'e giderken 10 kere düşünün

Tehlike büyük

Önceki hafta Menderes'i Gümüldür'e bağlayan yolun altının özel bir firma tarafından adeta boşaltıldığını ve yolun göçme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını yazdık. Ancak meğer o yolun çok daha tehlikeli olan bir bölümü de varmış!

Haberin başlığındaki uyarı şaka veya mecaz anlamda değil, gerçekten yağmurlu havalarda Gümüldür'e giderken 10 kere düşünün. Zaten haberimizin içeriğindeki fotoğrafları görünce ister istemer düşüneceksiniz. Haritada Keler Mahallesi olarak konumlandırılan mevkide, İzmir-Menderes-Gümüldür yolunun çökeceği ihtimali zaten düşünülerek, büyük beton bariyerlerle yolun altı Karayolları tarafından desteklenmiş. 

1d0bdfff-ec67-495f-9808-f7953d1d52bb.jpg

TEHLİKE BÜYÜK

Tam da Karayolları mühendislerinin tahmin ettiği gibi o bölgede ciddi bir sorun var. Çünkü en başta karayolunu desteklemek için yapılan beton bariyerler, yerinde tutunamamış ve uçurumdan aşağıya kaymışlar. Dolayısıyla yolun altı desteksiz kalmış ve bir depremde veya büyük bir sağnak yağışta yolun onlarca metresi uçurumdan aşağıya göçebilir. 

MÜHENDİSLİK HATASI MI?

Öte yandan yolun çökme tehlikesi öngörülürek yapılan beton bariyerlerin, kendisini dahi koruyamaması, yerlerinden sökülerek aşağıya doğru kayması ise mühendislik hatası mı var, sorusunu gündeme getirdi. 

Bizden uyarması, Gümüldür yolu S.O.S veriyor...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.