Yahoo Mobile kaldırılıyor! 

Yahoo Mobile kaldırılıyor! 

Verizon, piyasaya sürülmesinin üzerinden bir yılı aşkın süre geçen Yahoo Mobile hizmeti yakında sona erecek.

Verizon tarafından desteklenen ve mobil hizmetler satan sanal ağ operatörü (MVNO) Yahoo Mobile için sona gelindi. Verizon’un açıkladığı satışın ardından Yahoo Mobile ağı da kapatılıyor.

Verizon daha önce bir hayli eleştirilen satın alma girişimlerinden kar edemedi. Şirket pahalı ve karsız olan ağ operatörlerini, AOL’ü ve Yahoo’nun birçok ürününü içeren medya departmanını sattı. Söz konusu satışın ardından, Yahoo Mobile’ın da akıbeti belli oldu.

yahoo-mobile-icin-yolun-sonu-geldi.jpg

Yahoo Mobile bir süre daha faaliyetlerine devam edecek

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre, iki yıl gibi kısa bir süre daha Yahoo Mobile faaliyetlerine devam edecek. Daha sonrasında ise faaliyetlerini tamamen sonlandıracak ve kapatılacak.

Daha çok web portalı ve e-posta hizmetiyle tanınmasına rağmen, Yahoo‘nun bu gelişmeye açık sistemi spor, haber, finans ve kısa bir süreliğine de olsa Tumblr gibi birçok ürünü kapsıyordu. Geçtiğimiz yılın Mart ayında duyurulan servis için Verizon’un önemli bir beklentisi vardı.

Ön ödemeli olarak bir stratejiyle öne sürülen Yahoo Mobile, aynı zamanda Yahoo Mail Pro aboneliğine de erişim sağlamayı mümkün kılıyordu. Öte yandan Account Pro 7/24 müşteri desteği de sunuyordu.

Servisle ilgili alınan bu yeni karar, medya grubunun yeni sahiplerinin ilgisini çekemediğine işaret ediyor. 31 Ağustos 2021 tarihinde sonlanacak hizmeti kullananlara ise Verizon’un bir başka MVNO servisi olan Visible‘a geçmeleri öneriliyor. Ayrıca servis kapandığında Mail Pro ve Account Pro hesapları da feshedilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.