Yahşi, şehit yakını ve farkındalık yaratan öğretmenlerle bir araya geldi

Yahşi, şehit yakını ve farkındalık yaratan öğretmenlerle bir araya geldi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, şehit yakını ve farkındalık yaratan öğretmenlerle buluştu.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, şehit yakını ve farkındalık yaratan öğretmenlerle bir araya geldi.

İzmir Kaya Termal Otelde öğretmenlerle  bir araya gelen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir’de eğitim alanında yapılan çalışmalar  hakkında da bilgi verdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, emekli  öğretmenler, şehit yakını öğretmenler, engelli öğretmenler ve yıl boyunca farkındalık yaratan toplamda 177 öğretmen için bir kahvaltı organizasyonu düzenledi.

Kaya Termal Otel’de gerçekleştirilen organizasyona İzmir Milletvekilleri; Atilla Kaya, Necip Kalkan ve   Hüseyin Kocabıyık da katıldı. Törende İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları barkovizyon aracılığıyla gösterilirken, sosyal medyada büyük ses getiren “Teşekkür Ederim Öğretmenim ”adlı video çalışması törene katılanlara izletildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Bugün istedik ki, okullarımızda emeği olan ve tarihi kökleriyle maziden geleceğe doğru ilerlerken İzmir’deki emekli olan öğretmenlerimizle, engelli olan öğretmenlerimizle, göreve yeni başlayan çiçeği burnunda öğretmenlerimizle, görev yapan öğretmenlerimizle, ilçe müdürlerimizle, il müdür yardımcılarımız ve milletvekillerimizle bir araya gelelim ve birbirimize gözümüzle, dilimizle değil kalbimizle bakalım istedik” dedi.

Tekli eğitime geçme sürecinden de söz eden Yahşi” Sayın Başbakanımızın, Sayın vekillerimizin ve Sayın Valimizin desteğiyle tekli eğitimde oranı yüzde 65’ten yüzde 40’a çektik. İnşallah önümüzdeki dönem İzmir’in çocukları yüzde yüz tekli öğretime geçecekler.” dedi.

“ÖZEL EĞİTİME DESTEK”

İzmir’de özel eğitim alanında yapılan çalışmalara da değinen Ömer Yahşi, “FETÖ’den gelen okullarımızın ekseriyetini, engelli öğrencilerimize tamamen tahsis ettik. Evinde kaderiyle baş başa kalmış, sokağa çıkamayan, öğretmenlerimizin yüreklerini burkan ve gerçekten imkân bulamayan öğrencilerimiz için özel eğitim okulları açtık. Konak’ta Hamdi Dalan Özel Eğitim Okulu’nu da hizmete açıyoruz. 72 özel eğitim öğrencimiz orada evlerinde mahsur kalmadan Milli Eğitim Bakanlığımızca ücretsiz bir şekilde evlerinden alınacak ve ücretsiz eğitime tabi tutulup, ücretsiz bir şekilde yemekleri de verilip servisle evlerine bırakılacak. Okul öncesindeki okullaşma oranımızı da yüzde 20 oranında arttırdık. Pansiyonda kalan öğrenci sayımızı, bize emanet öğrencilerimizin sayısını yüzde 250 oranında arttırdık” diyerek ,Öğrencileri engin bozkırlara benzeten Yahşi “İyilik Gönüllüleri” projesine de değindi. Bu proje ile öğrencilere iyilik kavramının benimsetilmesinin önemine dikkat çekti.

Bakanlığın çıkardığı yönetmelik çerçevesinde, öğretmenlerin okula gidemeyen öğrencilerin evlerine gidip ders verdiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Öğretmenlerimizi özverilerinden dolayı takdir ediyorum” dedi.

Bu çocuklar bize emanet

İzmir’de yaşayan Suriyeli öğrencilerle ilgili olarak Yahşi;” Onlarla bir komşuluk hukukumuz var. Özellikle Suriyeli öğrencilere öteleyen, örseleyen ve kenara iten bir anlayışla bakmadık. Şu anda İzmir’de Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı kurumlarda 15.000’e yakın Suriyeli öğrenciye öğretmenlerimizle birlikte eğitimlerini veriyoruz ve Türkçe öğretiyoruz. Bu çocuklar bize emanet.” diye konuştu.

İzmir’de çok güzel etkinliklere imza atıyoruz

Konuşmasının son bölümünde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yapılan bilimsel çalışmaları değerlendiren Ömer Yahşi; “TÜBİTAK olsun, diğer bilimsel çalışmalar olsun İzmir’de çok güzel etkinliklere imza atıyoruz. Yaz tatilinde Müdürlüğümüz bünyesinde öğrencilerimize robotik eğitimi verildi. Yetiştirme ve destekleme kurslarında görev alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz. İzmir Türkiye ortalamasının üstüne çıkarak özel okullarda yüzde on iki buçuk oranında okullaşmıştır. Meslek liselerinde okullaşma Türkiye genelinde yüzde kırk seviyelerindeyken İzmir’de yüzde ellileri geçmiştir. Bizler bu meseleye “ Meslek lisesi memleket meselesi” yönünden bakıyoruz. ”dedi.

“Eğitimden öğretmeni çekip alırsanız binaların hiçbir şey kazandırmadığını görürsünüz” diyen Yahşi “Onun için bütün eğitim yöneticilerimize, öğretmenlerimize, engelli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Şehit yakını öğretmenlerimiz ve emekli öğretmenlerimizin ellerinden öperim. İzmir’in şarkısını, İzmir’in öğrencilerini hiçbir şekilde Fetö’ye, terör örgütlerine, madde bağımlılığına tutsak etmeden, hiçbirini ziyan etmeden, talebesini kendi evladından daha evla görerek çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır

İzmir Milletvekilli Necip Kalkan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü camiasına böyle bir toplantı tertip ettikleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasında öğretmenlerin öğrencilerin hayatında derin izler bıraktığını ifade etti. Ülkemizin bekası için eğitime yatırım yapmamız gerektiğini vurgulayan Kalkan, “Türkiye Cumhuriyetinin Başöğretmeni Atatürk’ün, Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” sözlerini hatırlattı. Kalkan; Milli Eğitim Müdürümüzün şahsında bütün eğitim camiasını kutluyorum, tekli eğitime geçişteki çalışmalarından dolayı kendisine şükranlarımı sunuyorum, dedikten sonra sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Programın ilerleyen bölümünde İzmir’de örnek davranışıyla fark yaratan Bayraklı Gazeteci Çetin Altan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Birol Danışman’ın okulunda bulunan engelli öğrencisini Samet Karaköse’nin hikâyesi katılımcılarla paylaşıldı ve kendilerine hediyeler takdim edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Yılmaz Demirtaş’ın müzik dinletisiyle program sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.