Yahudi Mezarlığına Saldırdılar

Yahudi Mezarlığına Saldırdılar

Donald Trump’ın başkanlığında ABD’de ‘yabancı düşmanlığı’nın artışı tartışılırken Missouri eyaletinde yaklaşık 100 Yahudi mezarı tahrip edildi.

University City polisi, Chesed Shel Emeth Yahudi Mezarlığında yaşanan saldırının görüntülerini incelediklerini, ancak olayın ‘nefret suçu’ olup olmadığına dair bir açıklamada bulunmadı.
 
‘BOMBA TEHDİDİ’ İDDİASI
 
Ülkede artan yabancı düşmanlığı ile birlikte Independent’ın haberine göre, ABD’deki 11 Yahudi Topluluk Merkezi bomba tehdidi aldı. St Louis Post”a konuşan ABD’deki antisemit saldırılara karşı oluşan İftira ve İnkârla Mücadele Birliği’nin (ADL) yerel temsilcisi Karen Aroesty, “Kutsallara yapılan bu saldırıyı görmek korkutucu” dedi. Aroesty, saldırıyı sadece nefret suçu olarak görmediklerini, ancak arkasındaki motivasyonun ne olduğuna dair şüphelerinin olduğunu söyledi.
 
Twitter’dan açıklama yapan ADL, “Bölgede böyle bir saldırı görülmemişti. Hukuki süreç üzerine çalışacağız” dedi.

TRUMP: EN ANTİSEMİT İNSAN BENİM
 
Geçtiğimiz günlerde 77 dakikalık basın toplantısı düzenleyen Trump’a “Antisemit ve ırkçı saldırılara uğrayan insanlar var” diyerek konuşmasına başladı ancak Trump, sorusunu tamamlamadan cevapladı, “Tamam otur, sorunun devamını anladım, ben senin hayatında görüp görebileceğin en antisemit ve ırkçı olmayan insanım, daha dün Bibi (İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu) buradaydı, ve dedi ki Trump’ı uzun zamandır tanırım boş ver” dedi.
 
ABD’de Antisemit söylemler geçmiş dönemlere göre artmasına rağmen Trump’ın İsrail ile son derece iyi ilişkileri dikkat çekici. Trump’ın İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma önerisi, İsrail’in Filistin’deki yerleşim yerlerine Obama yönetiminden farklı yaklaşımı bölgede farklı bir profil çizmekte.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.