YAKAKÖY HALKININ ELEKTRİK KESİNTİSİ İSYANI

YAKAKÖY HALKININ ELEKTRİK KESİNTİSİ İSYANI

Elektrik kesintileri isyan ettirdi

 

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Yakaköy Mahallesi sakinleri, bölgelerinde bir türlü çözülemeyen elektrik kesintisi sorunu sebebiyle isyan etti.

İzmir Bornova’ya bağlı 400 haneli Yakaköy sakinleri, sık sık yaşanan ve 24 saatin üzerinde sürelere varan elektrik kesintileri sebebiyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Bölgenin ileri gelen isimlerinden olan Yakaköy Sakini Sanayici Fahrettin Selçik, bölgelerinde 400 hane ve 50’nin üzerinden restoran olduğunu belirterek, “Bizim bölgemiz, turistik bir bölge. İzmir’e en yakın nefes alma alanı. Bir türlü engellenmeyen elektrik kesintileri sebebiyle  işletmeler kapanma noktasına geldi” dedi.

Çözüme yönelik adım yok

Bölge ekonomisinin 24 saati aşan elektrik kesintilerinden çok olumsuz etkilendiğini ve esnafın bu şartlarda ayakta duramayacağını belirten Selçik, “Sadece esnaf değil, hane sakinleri de çok zor günler geçiriyor. Gediz Elektrik’i aradığımızda ise yalnızca arızayı kaydettiklerini ya da sorunun hava koşullarından kaynaklandığını söyleyerek konuyu geçiştiriyorlar. Bu durum aylardır böyle sürüyor” diye konuştu.

Bölgedeki sorunun çözülmesi için bir an önce yeni elektrik hattının devreye girmesi gerektiğine dikkat çeken Selçik, “Arazilerden geçen elektrik hattının yanına yeni direkler dikip bu hattı devreye almadıkları için sorunumuz çözülmüyor. Bir an önce bu direklere tellerin çekilerek hattın devreye alınması lazım” dedi.

Yolu da yok

Yakaköy’de elektrik sorununun yanında bir de yol problemi yaşandığını belirten Selçik, “izmir-İstanbul Otoyolu bağlantı yolunun zamansız asfaltlanmaya başlaması da bizleri çok mağdur etti. Adeta elektriksiz, yolsuz bir köy haline geldik. Sorunlarımızın çözümü için bir an önce ilgi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.