YAKINDA SAĞLIKLI HEMŞİRE BULAMAYACAKSINIZ”

YAKINDA SAĞLIKLI HEMŞİRE BULAMAYACAKSINIZ”

Türk Sağlık Sen Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, fazla iş yükü nedeniyle hemşirelerin çok zor durumda olduklarını söyledi.

“Üniversite hastanelerinde çalışan hemşirelerin iş yükü azalmadığı sürece yakında hastaya bakım verecek sağlıklı hemşire bulamayacaksınız” dedi.

Başkan Yasemin Zengin, üniversite hastanelerinde çalışan hemşirelerin halinin içler acısı olduğunu belirterek, “Üniversite hastanelerinde personel yetersizliği nedeni ile hemşireler insanüstü bir gayret ile çalışmaya zorlanıyor ama ne yazık ki sendika olarak önerimiz görmezden geliniyor” dedi.

“Hemşirelerin Çalışma Yoğunluğunu Anlamaya Çalışın”Hemşire kapasitesi kadar hasta yatırılması gerektiğini söyleyen Zengin, “Hastanelere çağrımız, hemşire kapasitesi kadar hasta yatırsınlar. Gerekirse yatak kapatsınlar. Lütfen gece nöbet tutan hemşirelerinizle çok değil bir hafta nöbet tutun. Bir hemşirenin baktığı hasta sayısı kadar (30-60) hasta bakın. Sonra oturup tekrar konuşalım ne dersiniz?” şeklinde tepki gösterdi.

“İş Yükünü Azaltmak Sizin Elinizde”

 

Zengin, üniversite hastanelerinin kadro alamadıklarını söyleyerek, “Evet hemşire kadrosu talebiniz var, kadro alamıyorsunuz ama hasta yatırmak ve iş yükü azaltmak sizlerin elinde. Yoğun bakımlarda yatak kapasitesini aşarak araya yatak çekmek, hastaya kaliteli bir bakım vermekten de uzaktır. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Emin olun böyle giderse yakında hastaya bakım verecek sağlıklı hemşire bulamayacaksınız

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.