Yaklaşık 5 bin ceset enkaz altından çıkarıldı”

Yaklaşık 5 bin ceset enkaz altından çıkarıldı”

Irak İnsan Hakları Komiserliği yaklaşık 3 yıl terör örgütü DEAŞ’ın kontrolü altında kalan Irak’ın Musul kentindeki enkazların altından 5 bine yakın ceset çıkarıldığı bildirdi.

Irak İnsan Hakları Komiserliği yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl Temmuz ayında DEAŞ’tan geri alınan Musul’da yaklaşık 5 bin civarında cesedin enkaz altından çıkarıldığını duyurdu. Geçen Ekim ayına kadar kimliği tespit edilen 2 bin 665’ten fazla cesedin çıkarıldığını belirten Irak İnsan Hakları Komiserliği, kimliği tespit edilemeyen ceset sayısının ise bin 992 olduğunu açıkladı. 

Açıklamada enkaz altından çıkarılanların arasında bin 196 çocuk cesedinin de olduğu vurgulanırken, Sağlık Bakanlığına kimlikleri tespit etme çalışmalarına hız vermesi için çağrıda bulunuldu. Kentte hala çok sayıda tespit edilememiş bomba olduğu vurgulanan açıklamada, bu bombalar sonucu şu ana kadar 1 çocuğun öldüğü, 2’sinin de yaralandığı ifade edildi. Komiserlik, tespit edilemeyen bombalar yüzünden pek çok insanın kente geri dönmek istemediğini belirtti. 

Haziran 2014'te terör örgütü DEAŞ’ın ele geçirdiği Musul, 9 ay süren operasyonlar sonrası terör örgütünden geri alınmıştı. Yaşanan olaylar sonucu binlerce sivil hayatını kaybederken yüz binlercesi de evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.