Yalçın: Memur-Sen olarak inisiyatif alıyoruz

Yalçın: Memur-Sen olarak inisiyatif alıyoruz

Yalçın: Bu ülkenin istikrara ihtiyacı var

İzmir Teşkilat Buluşması’nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu ülkenin istikrara ihtiyacı var. Parlamenter sistemin tartışmaya açılmasının altında yatan neden bu. Parlamenter sistem bu ülkede istikrarı bir türlü sağlayamadı” dedi

Memur-Sen Konfederasyonunca, "1 milyon 111 bin üye hedefi"  ve referandumda "evet" tercihiyle Türkiye genelinde yürütülecek çalışmalar kapsamında düzenlenen İzmir Teşkilat Buluşması Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen buluşmaya Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, Büro-Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve ilçe başkanları, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galip Akan, Memur-Sen konfederasyonuna bağlı sendika başkanları, üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BİNA: 17 NİSAN SABAHINA DEK UYUMAYACAĞIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, salonu dolduran katılımcılara teşekkür ederek, "Rahmetli Mehmet Akif İnan hocamızın 14 dertli vatan sevdalısı arkadaşıyla kurduğu sendikanın bugünkü neferleri olarak hocalarımızı saygıyla anıyoruz. Onların açtığı bu yol, hamdolsun yeni ufuklara ve zirvelere doğru sizinle devam edecek. Biz her zaman bir tek şeyin peşinde koşuyoruz; kimse bu millete bir daha asla diz çöktüremeyecek. İşte bu salonların milli irade lafı geçtiğinde tüm programlarda böylesine dolması bu yüzden önemli. İzmir tarihindeki en büyük depremi yaşattınız. 16 Nisan'da 'evet' diyeceğimizi Muğla'da yaptığımız programla başlattık. Bizim bir sözümüz ve iddiamız var. Memur-Sen olarak 1 milyon 111 bin üye hedefine ulaşmamız lazım. 17 Nisan sabahına kadar memleket için uyumayacağımıza söz veriyoruz. Çünkü biz bu ülkede bir daha antidemokratik süreçler yaşansın istemiyoruz" dedi.

DELİCAN: SİZLERE İHTİYACIMIZ VAR

Salonu dolduran katılımcılara referandumda oylanacak 18 madde hakkında bilgilendirme yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Sizler memur olarak, bizler siyasetçi olarak bu vatana hizmet ediyoruz. 16 Nisan'da bir halk oylamasına gidiyoruz. Yeni sistemle birlikte vesayet rejimlerinin ülkemiz üzerinde kurmaya çalıştıkları planları bozacağız. Taze filizlenen bir hükümet sistemiyle 15 yılda büyüdüğümüzden daha büyük büyümelere şahit olacağız. 18 madde bu zamana kadar Türk milletinin kendi sivil anayasasında yaptığı en büyük değişiklik. Bu fırsata bile hayır diyorlar. Türkiye hızlanıyor. Hızlanmayı kaldıramayanlar arabadan inmek zorundalar. 16 Nisan'da pırıl pırıl bir araba geliyor. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşacağız. Bunun için size ihtiyacımız var. Buradan çıktıktan sonra telefon rehberinizi karıştırın. Lütfen ‘banane’ demeyin; tanıdıklarınızı bilgilendirin, anlatın.  Bu referandum çocuklarımızın geleceği için son derece önemli. Hayırcılar bu ülkenin geleceğini karartmasınlar" diye konuştu.

ALİ YALÇIN: MEMUR-SEN OLARAK İNİSİYATİF ALIYORUZ

Memur-Sen olarak referandum sürecinde inisiyatif alarak kitleler halinde yeni sistemi millete anlatacaklarını açıklayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Memur-Sen olarak biz, bir emek hareketiyiz. Biz sendikaya girerken bu iş size göre değil dediler. Yolculuğumuzu baltalamak istediler. Memur-Sen kirli sendikacılığa reddiye olarak kurulmuş bir sendikadır. Biz hakkını ararken hadsizlik yapan yaklaşımı asla doğru bulmayız. Sendikacılığı korsan gemilerin limanı yapanlara inat sendikacılığı kavga zemininde çeken, bizi kamplaştıran o yaklaşımın dışında bir tarzla; kavga zemininde değil rekabet zemininde hizmet diyerek yola çıkmış bir teşkilatız. Bizim varlığımız, iyilikler önermek kötülükleri önlemek içindir. İyi bir şey varsa takdir ederiz. 16 Nisan'ı son derece önemli buluyoruz. Bu siyasi parti yaklaşımlarının dışında bir mesele. Memur-Sen olarak inisiyatif alıyoruz ve kitle olarak meseleyi millete anlatacağız. Biz bu ülkede sabah kalkıp akşama hükümet değişikliği, pazarlıklarla yoğrulan, fırlayan, inen, yükselen borsa ve dolarlar istemiyoruz. Bu ülke büyüsün ve yürüsün istiyoruz " dedi.

PARLAMENTER SİSTEM İSTİKRARI SAĞLAYAMADI

Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın küresel aktörler tarafından yeniden dizayn edilmek istendiğini belirten Yalçın, "Hedefte Türkiye var. 15 Temmuz bu yüzden darbe değil işgal hareketiydi ve ihaleyi 'Fetenyahu'ya vermişlerdi. Ama bu millet cümbüşe gider gibi şahadete gitti. Millet olarak bir işgalden kurtulduk. 16 Nisan'da hayır çıkarsa bu ne anlama gelecek, hangi merkezler bayram ilan edecek? Bunun cevabını çok net görüyoruz. Bu yüzden Memur-Sen ailesi olarak tercihimiz olan evet kampanyasıyla alandayız. Çünkü farklı bir durum olduğunda Londra sevinecek, New York sevinecek. Geriye gidiş başladı, balatalar artık tutmuyor diye bayram edecekler. Bu ülkenin istikrar ihtiyacı var. Parlamenter sistemin tartışmaya açılmasının altında yatan neden bu. Parlamenter sistem bu ülkede bir türlü istikrarı sağlayamadı. Bir yılda bir başbakanın, belediye başkanının, rektörün, milli eğitim müdürünün değiştiği yerde ilerleme olur mu? Kimse bize martaval okumasın, parlamenter sistemin faydalarını anlatmasınlar. Bu ülkede cumhurbaşkanlığı seçim süreçlerinin sorunlu olmasının nedeni vesayet rejiminin ilişkilerine kadar güçlü olması” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKENİN ENTELEKTÜEL BEYNİYİZ”

“Bu ülkedeki temel sorun uzun erimli hükümet meselesidir” diyen Yalçın,  durmadan seçim yaşanan bir ülkede iyileşme yaşanamayacağını savunarak şunları kaydetti: “Bizimle beraber dünya savaşından çıkan ülkelerin aldığı mesafe belli, bizim yaşadıklarımız belli. Bu coğrafya, bu ülke büyüyecekse bizler üzerinden yürüyecek. Bunu bir başkası yapmayacak. Bu yüzden bu teşkilat; bu ülkenin birikimi ve entelektüel beynidir. Kurduğumuz cümleler birilerine çok iddialı gelebilir ama biz nasıl bir dünya hayal etiğimizi çok net olarak biliyoruz. Buradaki enerjiyi kelebek etkisiyle tüm kurumlara yayacağınızı, 16 Nisan'a ilişkin ‘evet’in yüksek oranda çıkmasına vesile olacağınızı biliyorum. 16 Nisan'da Memur-Sen olarak evet diyoruz."

“SENDİKASIZ KİTLEYE DAVETİMİZİ GÖTÜRÜN”

Memur-Sen olarak 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından ilk tepkiyi veren sivil toplum kuruluşu olduklarının altını çizen Yalçın, "Millet iradesinin sonuna kadar yanında durup teşkilatımıza alan çağrısı yaparak 1 milyon üyemizle herkesi sokağa çağırıyoruz diyerek onurluca bir duruş gösterdik. Bu teşkilat sokağa inen ilk teşkilat. 28 gün meydanlardan ayrılmayarak nöbet tuttuk. Millet olarak teyakkuzda olacağız, bu ülkenin işgal edilmesine asla müsade etmeyeceğiz. Bu ülke büyüdükçe bizim de onurumuz ve gurumuz büyüyecek. Bu ülke büyüdükçe mazlum coğrafyaların yarına ilişkin umudu büyüyecek. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, siyonistlere 'One minute' çektiğinde bu milletin omurgası sertleşiyor. Bu yüzden 16 Nisan'ı bu ülkede evetle şereflendirmek için yola çıkıyoruz. Bu daveti tüm üyelere ulaştırmak için sizlere emanet ediyorum. Bu yürüyüşü devam ettirmek zorundayız. Salonda sorunlarına çözüm bekleyenler var. Çözülecek sorun varsa onlar yine bizim elimizle çözülecek. Sendikasız olan yüzde 28'lik kitlenin o arkadaşlarımıza davetinizi götürün. Sizin o arkadaşı uyandırmak gerçeğe çekmek gibi bir sorumluluğunuz var" diye konuştu.

Programın sonunda Memur-Sen İzmir İl Başkanı Ali Musa Bina, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve diğer konuşmacılara 15 Temmuz zaferini temsilen hediyeler verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.