Yaldızlı Smyrna Meydanı!

Yaldızlı Smyrna Meydanı!

İzmir’in kalbi olma iddiasıyla tanıtımlar yapan Bayraklı Belediyesi, İzmir’in eski merkezi olan Smyrna Meydanı'ndaki anıtın yaldızlı olması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

İzmir'in ilk yerleşim yeri olan ve tarihi M.Ö. 3000 yılına kadar dayanan Smyrna Meydanı'nın şimdiki hali İzmirlileri isyan ettirdi. Meydanda bulunan anıtın bir kısmının yaldızlı boyayla boyanması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

İzmir’in gelişmekte olan ama bir türlü gelişmesine uygun şekilde hareket edemeyen Bayraklı Belediyesi, İzmirlilerin tepkisini de almaya devam ediyor. Eski İzmir’in, Smyrna’nın merkezi olmakla, yeni İzmir’in de kalbi olduğu iddiasında bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın uygulamalarına İzmirlilerin kalbinden tepki de gelmeye başladı.

whatsapp-image-2022-05-31-at-15-16-51-001.jpeg

Bayraklı’da bulunan Smyrna Meydanı’ndan geçen vatandaşlar anıt olarak yükselen yaldızlı kaidenin ve kaidenin bulunduğu meydanın halini fotoğraflayıp, Medya Ege Whatsapp ihbar hattına yollayan vatandaşlar "Sayın Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, anıtın bu halini hiç görmüyor mu?" açıklamasını yaptı.

Bayraklı Belediyesi’nin tek meydanı olan ve İzmir için İzmirliler içinde tarihsel anlamı büyük olan meydanın içler acısı halini Başkan Sandal’ın veya belediye bürokratlarının görmemesinin mümkün olmadığını belirten vatandaşlar, “Bunun adı vurdumduymazlık. Umursamazlık ve tembelliktir. İzmirliler de bunun hesabını Bayraklı da otursun veya oturmasın sorarlar” dediler.
whatsapp-image-2022-05-31-at-15-16-50-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.