Yamanlar Koleji'nden Matematik Başarısı: Balkan Şampiyonluğu

Yamanlar Koleji'nden Matematik Başarısı: Balkan Şampiyonluğu

TÜBİTAK'ın belirlediği 6 kişilik Milli Matematik Takımı içerisinde yer alan Özel Yamanlar Koleji öğrencileri altın ve gümüş madalya kazandılar.

TÜBİTAK'ın belirlediği 6 kişiden oluşan Milli Matematik Takımı'nda yer alan İzmir Özel Yamanlar Koleji öğrencilerinden Ahmet İleri Balkan Matematik Şampiyonası'nda Altın, Ömer Avcı ise Gümüş madalya ile yurda döndü.

33. Balkan Matematik Olimpiyatı 5-10 Mayıs 2016 tarihlerinde Arnavutluk’un başkenti Tiran da yapıldı. TÜBİTAK tarafından belirlenen 6 kişilik Matematik Milli Takımında yer alan İzmir Özel Yamanlar Koleji öğrencileri Ahmet İleri Altın madalya kazanırken, Ömer Avcı Gümüş madalya elde etti.

18 ülkenin katıldığı, öğrencilere 4,5 saatte çözmeleri için 4 soru sorulan 33. Balkan Matematik Olimpiyatı'nda Sırbistan en başarılı ülke oldu.

İzmir Özel Yamanlar Koleji Müdürü Şakir Ural “Okulumuz Uluslar arası Bilim Olimpiyatlarında Türkiye’ye 122 madalya ile en çok madalya kazandıran okuldur. Türkiye’yi dünyada büyük bir başarıyla temsil etmekteyiz. Öğrencilerimiz önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Dünya Bilim Olimpiyatlarında ülkemize Altın madalya kazandırmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedirler.”dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.