Yamanlar Koleji'nin adı değişti

Yamanlar Koleji'nin adı değişti

Şehit profesörün adı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank'ın darbe girişiminde şehit olan abisi Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı FETÖ'nün okulu Yamanlar Koleji'ne verildi.

FETÖ'nün Yamanlar Koleji'nin Adı Şehit Prof. Dr. Varank oldu

İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada hayatını kaybeden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı, İzmir'de yaşatılacak.

ÖRGÜTÜN İLK EĞİTİM KURUMUYDU

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Prof. Dr. Varank'ın adının, darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kapatılan ve örgütte önemli bir yerinin bulunduğu, Fetullah Gülen grubuna bağlı ilk eğitim kurumu olduğu belirtilen Yamanlar Eğitim Kurumlarına bağlı liselere verilmesi kararlaştırıldı.

İMAM HATİP LİSESİ OLARAK HİZMET VERECEK

Bayraklı ilçesindeki Özel Yamanlar Fen ve Anadolu Lisesinin adı, "Şehit Prof. Dr. İlhan Varank" olarak değiştirildi. Fen ve anadolu imam hatip lisesinin, 800 civarında öğrenciye hizmet vereceği öğrenildi.

KAYYUM ATANMIŞTI

Darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kayyum atanan Şelale A.Ş. bünyesindeki Yamanlar Koleji, kapatılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.