Yangın Yönetim Merkezi 7/24 izlemede

Yangın Yönetim Merkezi 7/24 izlemede

Türkiye'nin birçok ilinde çıkan yangınları söndürme çalışmaları devam ederken, söndürme çalışmalarının yönetildiği Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi'nde personel de 7/24 görev yapmaya devam ediyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dört farklı bölgede meydana gelen yangınla beraber, yangınların sayısı son 24 saat içinde ülke genelinde 41'e yükseldi. Yangın söndürme çalışmalarının koordine edildiği Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi ise 7/24 aktif olarak çalışıyor.

aw381033-03.jpg

Merkezde her gün sırasıyla 4 mühendis yangın söndürme çalışmalarını koordine ediyor. Yangınlar sırasında geceleri uçaklar ve helikopterler görüntü alamadığı için gece orman yangını denetimi İHA'lar aracılığıyla yapılıyor. İHA’lar anlık görüntüleri ve koordinatları Yangın Yönetim Merkezi'ne aktarıyor. Helikopterler, araçlar, rezervler, uçakların tamamı harita üzerinde görüntülenebiliyor. İHA koordinat verdiğinde o bölgede aracın olmadığını görüyorsa görev emir sistemi ile araçlarda bulunan tabletlere koordinat gönderiliyor. Navigasyona düşen koordinat ile araç otomatik olarak o bölgeye hareket edebiliyor.

Yangın Sel sistemi hayat kurtarıyor

Yerli yazılıma sahip Yangın Sel sistemi ise telefon ve telsizi birleştiriyor. Haberleşme esnasında oluşabilecek herhangi bir iletişim sorununda devreye giren Yangın Sel sistemine cep telefonları ve telsizler entegre ediliyor. Bu sayede merkez yangın bölgesi ile rahat şekilde iletişim kurabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.