Yanlışlıkla 300 Kilometre Menzilli Füze Fırlattılar

Yanlışlıkla 300 Kilometre Menzilli Füze Fırlattılar

300 kilometre mesafeli roket fırlatılınca dünya karıştı.

Tayvan'da yaşanan bir kaza az kalsın dünyayı karıştırıyordu. Hsiung Feng III model bir füzel, devriye gezen bir gemiden Çin'e doğru fırlatıldı. 300 kilometrelik menzile sahip füzel, neyse ki her iki ülkenin arasında var olan mevcut sıkıntıyı daha da kötü hale getirmedi. 

Çin'in Penghu Adaları açıklarına düşen füze can ve mal kaybına yol açmadı. Tayvanlı yetkililer füzenin kazara ateşlenmesinin ardından Çin Savunma bakanlığına gerekli bilgilendirmeyi yaptıklarını açıkladı. 

Yanlışlıkla fırlatılan füzel olayının sert bir şekilde ele alınacağını belirten bir ülke yetkilisi, konuyla ilgili endişelerini dile getirdi. 

İki ülke arasında kriz var

Komünist Parti'nin iktidara gelmesiyle beraber ülkedeki milliyetçilerin ana ülkeden ayırdığı adanın zorla alınması gerektiğini savunan Çinliler var. Fırlatılan füzel Çin'e zarar verecek bir sonuç doğursaydı, Çin'den Tayvan'a yöneltilen çok fazla füzeyle karşılık verilebilmesi ihtimali korkutucu bir gerçeği de ortaya koymuştu. Öte yandan füzenin fırlatılışı Çin'in Komünist Parti'nin 95. kuruluş yıldönümüne denk gelmesi de büyük bir tesadüfe yol açtı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.