Yapay zeka ne zaman öleceğinizi söyleyecek!

Yapay zeka ne zaman öleceğinizi söyleyecek!

Yapılan bir araştırmaya göre, yapay zekanın kalp rahatsızlığı olan bireylerin ne zaman öleceğini tahmin edebildiği görüldü.

Yapılan bir araştırmaya göre, yapay zekanın kalp rahatsızlığı olan bireylerin ne zaman öleceğini tahmin edebildiği görüldü. Yazılım kan testlerini analiz etmeyi ve kalp atışını takip etmeyi öğrendi. Bu sayede toplanan verilerle kalbin ne zaman duracağı tahmin etmek mümkün olabiliyor. Araştırmayı gerçekleştiren, Birleşik Krallık Tıbbi Araştırma Konseyi‘nden (MRC) bir grup bilimci, bu teknolojinin hastaların hayatını kurtarabileceğini ifade etti.

Araştırma üzerindeki çalışmalarını sürdüren araştırmacılar, akciğer hipertansiyonu olan hastalar üzerinde inceleme yapıyordu. Akciğerlerdeki yüksek kan basıncı, kalbin bazı kısımlarına zarar veriyor. Bu hastalığa yakalanan hastaların yaklaşık olarak üçte biri, teşhisten sonra 5 yıl içinde yaşamını kaybediyor.

Tedavi için kullanılacak olan ilaçlar, damarlara direkt enjekte edilen iğneler ve akciğer nakli ile bu hastalık tedavi edilmeye çalışılıyor. Ancak doktorların hastanın ne kadar yaşamı kaldığına dair bir bilgi sahibi olması, hangi tedavi yönteminin uygulanacağını seçmek için oldukça önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.