Yapay zeka üniversitede ders başı yapacak

Yapay zeka üniversitede ders başı yapacak

Yakın Doğu Üniversitesi’nin YÖDAK onaylı Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü’nde iki giriş dersini, gelecek dönem yapay zeka verecek.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde YÖDAK onaylı Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü’nün temel iki dersini gelecek eğitim döneminden itibaren yapay zeka verecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka Enstitüsü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Uluslararası Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti (Internet of Things) (IoT) Araştırma Merkezi tarafından GPT3.5 ve GPT4 altyapısı kullanılarak geliştirilen uygulama ile yapay zeka mühendisliği eğitimi alan öğrenciler doğrudan yapay zeka ile birebir etkileşim içerisinde olacak. Üstelik, öğrencilerin bu derslerdeki notları da yine yapay zeka belirleyecek. Üniversite, bu uygulama ile öğrencilere kişiselleştirilmiş ve etkileşimli bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlıyor.

yakin-dogu-universitesi-hastanesi.jpg

Yakın Doğu Üniversitesi’nin yapay zekayı eğitmen olarak kullanması Avrupa’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Yenilikçi teknolojileri eğitim sürecine uyarlayarak iyileştirme hedefiyle yola çıkan eğitim kurumu, bilgisayar bilimleri ve mühendislik alanında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alıyor. Yakın Doğu Üniversitesi, Times Higher Education’ın yayınladığı “Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2023” alan sıralamalarında, Türkiye ve KKTC üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldığı “Bilgisayar Bilimleri”nde dünyanın en iyi ilk 175, “Mühendislik”te ise dünyanın en iyi ilk 200 üniversitesi arasında yer almıştı. Üniversite, hayata geçireceği uygulama ile de bu alanlardaki öncü rolünü sürdürmeyi hedefliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.