Yapay zekada flaş gelişme

Yapay zekada flaş gelişme

İngiltere’de, konuşmayı dinleyen ve bunu işaret diline çeviren yapay zeka tabanlı bir modelin tanıtımı yapıldı

Bunun için sistem, işaret dili tercümanının dijital ortamda profilini oluşturmaktadır. Yapay zeka, işaret dili tercümanlarının Fotorealizm videolarını oluşturmayı öğrendi. Bu sistem; konuşmayı gerçek zamanlı olarak işaret diline çevirir ve kullanıcıların onlarca kaynağa erişimini iyileştirebilmekte. Surrey Üniversitesi’nden Ben Sanders ve meslektaşları; konuşma dilini işaret diline dönüştüren bir sinir ağı kullandılar. SignGAN sistemi, bu işaretleri insan iskeletinin 3B modeli ile ilişkilendirir. Ekip, yapay zekayı gerçek işaret dili çevirmenlerinin videosu konusunda eğitti ve ona görüntülere dayalı Fotorealizm akımlı video oluşturmayı öğretti.

Daha önce Google, video görüşmeleri sırasında işaret dilini okuyabilen bir model oluşturmuştu. Google’ın geliştirdiği yapay zeka; aktif olarak konuşmayı tanımlayabilir ancak karşı taraf sadece ellerini veya başını hareket ettirirse göremiyordu.

Surrey Üniversitesi araştırmacılarının geliştirdiği yapay zeka; gerçek zamanlı bir işaret dili algılama sistemi sundu. Karşı taraf bir şey söylemeye çalıştığında veya sadece vücudunu, başını, kollarını hareket ettirdiğinde yapay zeka bunu ayırt edebilir. Bilim adamları, bu görevin bir kişi için kolay görünebileceğini, ancak daha önce görüntülü görüşme hizmetlerinin hiçbirinde böyle bir sistem olmadığını belirtiyorlar. Bu model, bir kişinin herhangi bir sesine veya hareketine yanıt verebiliyor. Yapay zeka iletişim becerilerine yenilik katmaya devam edecek mi göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.