Yapay zekalı akıllı asansör dönemi

Yapay zekalı akıllı asansör dönemi

INELEX 11. Asansör ve Asansör Teknolojileri Fuarı’ndaki teknoloji dudak uçuklatıyor.

İnşaat sektörünün büyümesi, asansör teknolojilerinin de gelişmesini hızlandırdı. Teknolojik gelişmeler insanoğlunun tüm yükünü çeken yapay zekalı akıllı asansörleri tasarlamayı başardı. Asansör sektöründeki son trendlerin sergilendiği INELEX 11. Asansör ve Asansör Teknolojileri Fuarı ziyaretçileri kendisine hayran bıraktı. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “Dünyada günde 1 milyar yolcu taşıyan 12 milyon yarı otomatik dikey ulaşım sistemi bulunmakta ve sayıları her geçen gün hızla artıyor. Türkiye’deki kentsel dönüşüm ile birlikte asansör sektörü ciddi bir ivme kazandı. Sektördeki baş döndüren gelişmeleri sergilediğimiz fuarımız ilgi odağı oldu. Asansör ve diğer Ekipman Tedarikçileri, İmalatçılar, Müteahhitler, Proje Yönetim Temsilcileri, Mimarlar, İnşaat ve Elektrik Mühendisleri ve diğer Mühendisler, Asansör Bakım Firmaları, Servis Firması sahipleri ve Danışmanları doğru yatırım kararları almak için organizasyonumuzu ziyaret ediyorlar”dedi.

TÜRKİYE AVRUPAYI GERİDE BIRAKTI

Türkiye’de yapay zeka kullanılan yeni nesil teknolojilerle üretilmiş asansörlere büyük talep olduğunu belirten Ege Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (EAYSAD) Mert Öğüşlü, “Türkiye’de uzun süredir hareketli olan inşaat sektörü, kentsel dönüşüm nedeniyle önümüzdeki yıllarda da bu canlılığını sürdürecek. Bu nedenle Türkiye asansör pazarı da çok canlı. Üstelik yapay zeka kullanılan yeni nesil teknolojilerle üretilmiş asansörlere de büyük talep var. Türkiye’de yılda ortalama 25 bin adet asansör ünitesi montajı yapılıyor. Sektörün yüzde 5.5 ila yüzde 7 büyümesi ve toplam pazarın 1 milyar Euro’yu aşması Türkiye’deki asansör pazarının daha da büyüdüğünü gösteriyor. Bu büyüme hızı ile Türkiye, birçok Avrupa ülkesini geride bırakmış durumda”şeklinde konuştu.

ENGELLİ ASANSÖRLERİ İLGİ ODAĞI

INELEX 11. Asansör ve Asansör Teknolojileri Fuarı’ndaki birbirinden özel standlarda son teknoloji sergileniyor. Ses, parmak izi ve cep telefonları ile kumanda edilebilen yapay zekalı akıllı asansörler ilgi odağı oldu. Dubleks evlerin katları arasında kullanılan engelli asansörleri, merdiven çıkabilen engelli asansörleri ziyaretçiler tarafından ilgi ile takip ediliyor. Dekoratif ve akıllı asansörler ziyaretçilerin adeta aklını alıyor. Fuar İzmir D Holündeki organizasyon 28 Nisan akşam saatlerine kadar ziyaret edilebiliyor.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.