Yapay Zekalı MediaTek Helio P60 tanıtıldı!

Yapay Zekalı MediaTek Helio P60 tanıtıldı!

MediaTek Helio P60, ileri düzey Yapay Zeka deneyimi, yüksek fotoğraf kalitesi, gelişmiş işlemci gücü ve yüksek enerji verimliliği sunuyor.

MediaTek, Barselona’da gerçekleştirilen Dünya Mobil Kongresi’nde, merakla beklenen yeni yonga seti Helio P60’ı tanıttı. MediaTek Helio P60 yonga seti, uyumlu, Yapay Zeka işlemci birimini (mobil APU) ve MediaTek’in NeuroPilot Yapay Zeka teknolojilerini birleştiren ilk işlemci platformu özelliği taşıyor.

Akıllı telefon üreticileri, MediaTek Helio P60’ın sağladığı üstün performans ve enerji dengesiyle, tüketicilerine daha zeki, daha becerikli ve daha güvenilir orta segment cihazlar sunabilecekler.

Arm Cortex A73 ve A53 işlemcileri birlikte kullanan yeni yonga seti, şirketin önceki modelleri Helio P23 ve Helio P30’a göre hem merkezi işlemci hem de grafik işlemci performansında yüzde 70 oranında artış sağlıyor.

Yeni 12nm FinFET teknolojisi kullanılarak geliştirilen MediaTek Helio P60, yüksek enerji verimliliği sayesinde daha uzun batarya ömrü sunuyor. Helio P60, MediaTek’in NeuroPilot Yapay Zeka yazılım geliştirme teknolojisini, akıllı telefonların kalbine yerleştiriyor. Yapay Zeka uyumlu çip mimarisi, Yapay Zeka işlemci birimi (mobil APU), merkez işlemci ve grafik işlemcinin, yonga seti üzerinde benzersiz bir uyumla çalışmasıyla maksimum performans ve enerji verimliliği sağlıyor.


İki kat daha fazla enerji tasarrufu sağlayan grafik işlemci çözümünü, çok çekirdekli mobil APU’nun gücüyle birleştiren MediaTek Helio P60, 280GMAC/s ile segmentinde en yüksek enerji verimliliği değerine sahip bulunuyor.

MediaTek Helio P60 yonga seti, dört adet Arm A73 2.0 GHz ve dört adet Arm A53 2.0 GHz işlemciyi, sekiz çekirdekli “big.LITTLE” konfigürasyonuyla bir araya getiriyor. TSMC 12nm üretim süreciyle geliştirilen yeni yonga seti, MediaTek’in Helio P işlemcileri arasında bugüne kadar ki en yüksek enerji verimliliği değerini de sunuyor. Daha önceki işlemcilere göre ortalamada yüzde 12’ye varan oranda daha yüksek enerji tasarrufu sağlıyor.

Tasarruftaki iyileşme, enerji gereksinimi yüksek oyunlarda yüzde 25’ler seviyesine varıyor; bu da cihaz sahibinin daha uzun süre oyun oynayabilmesi anlamına geliyor. MediaTek Helio P60 yonga setinin gücüyle geliştirilen yeni akıllı telefonların, 2018 yılının ikinci çeyreğinde dünyanın dört bir yanında satışa sunulması bekleniyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.