Yapay zekalı virüs geliştirildi!

Yapay zekalı virüs geliştirildi!

Yapay zekalı virüs, yüz ve ses tanıma algoritmalarını da kullanıyor!

Teknoloji, hızlı gelişimi sayesinde insanlığın hemen hemen her alanda insanlığın hayatını kolaylaştırmayı başarıyor. Fakat maalesef, teknolojinin gelişiminin etkileri her zaman pozitif olarak olmuyor. Bu durumun son örneği ise geçtiğimiz günlerde geliştirilen bir virüs oldu. Yapay zekalı virüs adeta, yapay zekanın negatif yönlerini açığa çıkartıyor!

IBM bünyesinde çalışan güvenlik araştırmacıları tarafından geliştirilen bu yeni nesil virüs, yapay zekanın gücünü arkasına alıyor. Yapay zekanın da desteğiyle birlikte, gizli kalma konusunda oldukça şaşırtıcı işler çıkartabilen bu virüsün adı ise DeepLocker.

Hedeflediği kişiyle alakalı yüz ve ses tanıma algoritmalarını kullanarak özelleştirilmiş saldırılar gerçekleştirebilen virüs, yapay zekanın limitlerini zorlayan türden yeteneklere sahip.

Örneğin bu virüs, hedeflenen kişinin bilgisayar başına geldiğini yüz tanıma algoritması sayesinde kesinleştirmeden, fidye virüsünü sisteme bulaştırmıyor. Ayrıca ses tanıma algoritmasını kullanarak ortam sesini dinleyen virüs, kişinin konuştuğu konular üzerinden bir oltalama saldırısı da planlayarak, inandırıcılığı çok üst bir noktaya taşıyabiliyor.

Üstelik ses ve yüz tanıma algoritmaları için sosyal medyadan paylaştığın kısa bir video veya bir fotoğrafınız yeterli olabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.