Yapex Fuarı renevasyon yapacak otellere yol gösterecek

Yapex Fuarı renevasyon yapacak otellere yol gösterecek

Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar, YAPEX Fuarı'nın 14-17 Kasım 2018 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirileceğini belirtti.

Akdeniz Tarınım A.Ş tarafından bu yıl 26. düzenlenecek Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), yeniden yükselişe geçen turizm sektöründe otellerin yenileme ve renevasyon yatırımlarına da yol gösterecek.

Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar, YAPEX Fuarı'nın 14-17 Kasım 2018 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirileceğini belirtti.

YENİ PAZARLAR YENİ FIRSATLAR

YAPEX Fuarı'nın Türkiye'nin de yaşadığı krizlerle birlikte büyüdüğünü, inşaat ve yapı sektörünün gelişmesinde, yeni teknolojilerin ülkede yaygınlaşmasına katkı koyduğunu ifade eden Onkar, her krizin ulusal ve uluslararası pazarlarda yeni fırsatlar yarattığını söyledi.

Antalya ANFAŞ'da düzenlenecek YAPEX Fuarı'nda inşaat mühendisleri, mimarlar, müteahhitler ile sektördeki tüm paydaşları bir araya getireceğini anlatan Fatih Onkar, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizi de aşabileceğini kaydetti.

YAPEX TURİZMİN DE HİZMETİNDE

Türkiye turizminin Rus uçağının düşürülmesi sonucu Türk turizminin kriz yaşadığını anımsatan Onkar, son iki yıldır turizmde çok önemli artışlar olduğuna dikkat çekti.

Turizm sektörünün yaşanılan krizler nedeniyle otel yenileme ve renevasyon çalışmalarına yatırım yapamadığını ifade eden Onkar, başta Antalya olmak üzere yüzlerce otel ve turistik işletmelerde yenileme ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Bu yılki fuarının sloganının ''Yenileme ve Renevasyon'' olduğunu söyleyen Onkar, turizmin bu yıl çok iyi gittiğini, Antalya'nın 2018 yılında 13-14 milyar dolar turizm geliri hedeflendiğini kaydetti. Fatih Onkar, şöyle devam etti.

''Türk turizmi yine parlak eski günlerine dönmeye başladı. Geçmişte yaşanan krizler nedeniyle otel işletmeleri ve diğer işletmeler yenileme ve renevasyon konusunda yatırım yapamamıştı. Bu yıl turizmciler için oldukça başarılı geçti. Antalya bölgesinde turizm sektörü elde edilecek gelirin yüzde 10'unu renevasyon ve yenileme çalışmalarına ayırabilir. Bu da başta inşaat sektörüne büyük katkı sağlar. Turizmin gelişmesine daha iyi katkı yapar, sektöre hareket getirir.''

YAPEX TURİZMLE BİRLİKTE BÜYÜYOR

Akdeniz Tanıtım A.Ş ve YAPEX Fuarı'nın gelişim sürecini de anlatan Genel Müdür Fatih Onkar, 1993 yılında otel salonlarından başladıkları YAPEX serüveninde önemli başarılar sağladıklarına dikkat çekti. Onkar, sözlerini şöyle sürdürdü.

''1990 yıllarında bir başka fuar şirketinde profesyonel olarak çalışıyorduk. Turizm sektöründe turizm yatırımları hızlanınca bizde 1993 yılında Akdeniz Tanıtım A.ş'yi kurduk.  YAPEX Fuarına otellerin küçük salonlarında başlayıp bugün 10 bin - 20 bin metrekare alanlara taşıdık. Bu 26 yıllık sürede Türkiye ekonomisi çok önemli krizler yaşadı ve bu krizlerden büyüyerek çıktı. YAPEX Fuarı da krizlerle büyüyüp gelişti. Her kriz yeni fırsatlar yaratıyor. Türkiye'de asırlık şirket sayısı bir elin parmakları kadar az. 26 yıl insan yaşamında çok önemli bir dönem. Çeyrek asırdır Türk inşaat, yapı ve turizm sektörüne katkı koyuyoruz.''

FUARCILIKTA BAŞARI HİKAYESİ

YAPEX ike fuarcılık alanında başarı hikayesi yazdıklarını anlatan Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar, bu başarıyı şöyle dile getirdi.

''Fuarcılığa başladığımız 1990'lı yıllarda kendi alanımızda fazla ürün çeşidi ve fazla rekabet yoktu. Turizm sektörünün gelişmesi ve yeni yatırımlarla YAPEX Fuarı'na da çok büyük talepler gelmeye başladı. Her yer otel inşaatı haline döndü. Böylece turizmle birlikte fuarcılık da gelişti. Otel salonlarından çıkıp Cam Piramit Kongre Salonu'nda fuarları yapmaya başladık. 1999 yılında ANFAŞ Fuar Merkezi açıldı. YAPEX 1999-2007 yılları arasında uluslararası boyuta geldi. 2001-2009 yıllarında daha da büyüdük. Alman fuar şirketi olan Münih Fuarları ile işbirliği gerçekleştirdik. Böylece Uluslararası alanda da tanınmaya başladık. Global ekonomik krizler de yaşadık. Tüm sektörlerde kırılmalar yaşandı, ancak biz YAPEX kimliğini korumayı başardık. Antalya fuarlarına katılanlar hem tatil, hem ziyaret hem de ticaret yapıyor.''

YAPEX Fuarı'nın faaliyet içinde bulunduğu sektöre çok ciddi hareket sağladığını ifade eden Onkar, ''Amacımız inşaat sektöründe mimarlar, inşaat mühendisleri, müteahhitler ve turizm yatırımcılarına çok katkı sağlıyor. Fuarımızı nihai tüketicilerde izliyor.  YAPEX, dünyadaki teknolojik gelişmeleri de sektöre tanıtıyor'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.