Yapılandırma için son hafta

Yapılandırma için son hafta

Yeni vergi yapılandırmasında son başvuru tarihinin 31 Temmuz olduğunu vurgulayan İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, "Yapılandırmadan yararlananlara borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak" dedi

Yeni vergi yapılandırmasında son başvuru tarihinin 31 Temmuz olduğunu vurgulayan İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, "Yapılandırmadan yararlananlara borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak" dedi.

YAPILANDIRMA NELERİ KAPSIYOR

Yapılandırmanın 2018 Mart ayı ve öncesini kapsadığını belirten İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkopran,  “Yapılandırma sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak prim borçlarını kapsamaktadır.” şeklinde konuştu.

YAPILANDIRMA YAPAN İSTİHDAM TEŞVİKİNDEN FAYDALANABİLECEK

Yapılandırma için herhangi bir teminat istenmediğini vurgulayan İZMOD Başkanı Özkoparan, "Borcunu yapılandıran istihdam teşviklerinden yararlanabilecek. Yapılandırmadan yararlananların borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak. Bu yapılandırmaya başvurup ilk taksiti ödeyen işverenlerimiz 'borcu yoktur' yazısı alabilecek, bu sayede kamu ihalelerine girebilecek, nefes kredisi başvurusunda bulunabilecek. En önemlisi de istihdam teşviklerinden yararlanmaya başlayacaktır. Sigortalılarımız banka kredisi kullanarak, borcunu peşin ödeyerek veya dondurulan hizmet sürelerini ihya ederek emekli olabilecek" dedi.

SON MÜRACAAT 31 TEMMUZ

Yapılandırmada son müracaat tarihinin 31 Temmuz 2018 olduğunu vurgulayan Başkan Özkoparan, "İlk taksit ve peşin ödeme süresi de 31 Ağustos 2018'dir. Ödemeler 2 ayda bir taksitler halinde 6-9-12 veya 18 taksit tercihiyle yapılabilecek. Kapsama giren borçların faizleri silinecek, bunun yerine Yİ-ÜFE ile güncelleme yapılacak" açıklamasında bulundu.

PEŞİN ÖDEMEDE ÖNEMLİ AVANTAJ

Güncellenen borçların peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ının silineceğini de aktaran Başkan Özkoparan, böyle bir uygulamanın daha önce gerçekleştirilmediğine dikkati çekerek, ikinci taksit ödeme süresi içerisinde borcun tamamının ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50'sinin silineceğini vurguladı.

Bağ-Kur'lu sigortalıların hizmet sürelerini dondurarak veya yapılandırmanın ilk taksitini ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabileceğini duyuran Başkan Özkoparan, üyelerinin ve mobilyacı esnaf arkadaşlarının 31 Temmuz'a kadar başvuruyu ihmal etmeyerek bu imkanı özellikle de peşin ödeme avantajını çok iyi değerlendirmelerini istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.