Yargıtay’dan AYM üyelerine suç duyurusu

Yargıtay’dan AYM üyelerine suç duyurusu

Yargıtay, TİP milletvekili Can Atalay'ın haklarının ihlal edildiğine ve tahliye edilmesi gerektiğine karar veren Anayasa Mahkemesi kararına uymadı. Yargıtay, Can Atalay kararında imzası olan Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gezi davasından mahkum olduktan sonra milletvekili seçilen ve Anayasa Mahkemesi'nin hakkında ihlal kararı verdiği Avukat Can Atalay'ın dosyası Anayasa Mahkemesi tarafından yerel mahkeme olan İstanbul 13. Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Mahkeme, dosyada karar verme yetkisinin Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde olduğunu belirterek dosyayı geçtiğimiz günlerde bu daireye gönderdi.

can-atalay-siwi-cover.jpeg

Sabah'ın haberine göre, Atalay’ın mahkumiyet kararının onanmasına ilişkin kendi kararlarının doğru olduğunu ileri süren Daire, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararına uyulmamasına hükmetti.

Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için TBMM’ye bildirimde bulunan Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa’yı ihlal ettiğini ve yetkisini aştığı iddiasıyla Atalay hakkında ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.