Yarı finalde heyecan dorukta

Yarı finalde heyecan dorukta

İzmir, bu yıl genç yeteneklerin keşfine ve onların yurtdışına açılmasına fırsat tanıyan 10. Ulusal Genç Solist Yarışması'nda yarı final heyecanı yaşandı.

10. Ulusal Genç Solist Yarışması'nda yarı final heyecanı yaşandı. Yarışmanın finali ise Perşembe günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) gerçekleşecek.

Alsancak Rotary, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Ulusal Genç Solist Yarışması'nda genç solistler final için hünerlerini sergiledi. "Genç Profesyonel" ve "Üniversite" olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmanın elemeleri dahi nefes kesti.

Aytül Büyüksaraç'ın başkanlığını yaptığı, Savonlinna Müzik Akademisi Opera Bölüm Başkanı Eija Tolpo, Salzburg Devlet Opera Müdürü Katrin König, Belarus Devlet Müzik Akademisi Rektörü Prof. Dr. Ekaterina Dulova, AASSM Müdürü Dr. Mustafa Bayık, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Sanat Koordinatörü ve İZDOB Solist Sanatçısı Teyfik Rodos, DEÜ Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı Başkanı Doç. Linet Şaul’un yer aldığı jüri elemelerde zor anlar yaşadı.

Alsancak Rotary Başkanı Arda Işık, Türkiye’nin çok sesli müzikte genç solistler ile dünyaya açılmasını sağlayan bir yarışma düzenlediklerini söyledi. Işık, “Bugüne kadar düzenlediğimiz 9 yarışmada dereceye giren 20 solist, uluslararası kariyer yapma fırsatı elde etti. İnanılmaz sesler var. Hepsi birbirinden güzel. Son dereceye yüksek nitelikte sese sahip solistlerin sahne alacağı bir finale ev sahipliği yapacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.