Yarın  okullar tatil mi?

Yarın okullar tatil mi?

Yarın okullar kapalı mı sorusunun yanıtı MEB'den geldi.

Yarın okullar tatil mi? Yarın ve perşembe günü yapılacak TEOG sınavları nedeniyle yarın okullar tatil ancak hepsi değil. Yarın ortaokullar ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören ilkokullar ile liseler kapalı. TEOG sınavlarına girecek yüzbinlerce öğrenci TEOG 1. dönem sınav tarihlerini merak ediyordu. MEB son dakika açıklaması ile 23-24 Kasım'da okullar tatil edildi.

23-24 KASIM OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, 8'nci sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavının olduğu gün 5,6 ve 7. sınıflar için tatil olacağı öğrenildi.

TEOG SINAVI NE ZAMAN?

2016-2017 eğitim öğretim döneminin ilk dönem TEOG ortak sınav tarihleri 23-24 Kasım 2016 olarak belirlendi. Mazeret sınavlarının da 10-11 Aralık 2016'da yapılacağı açıklandı. MEB'in 2017 sınav takvimine göre, TEOG kapsamında yapılacak ikinci dönem merkezi ortak sınavlar 26-27 Nisan 2017'de, mazeret sınavları da 20-21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek.

TEOG'DA HER DERSTEN KAÇ SORU SORULACAK?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. 

TEOG SINAV SÜRESİ NE KADAR?

Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak.

HANGİ OKULLAR TATİL YAPACAK?

23-24 Kasım tarihlerinde sadece TEOG sınavlarının yapıldığı okullar tatil olacak. Ortaokul 5, 6, ve 7. sınıf öğrencileri 2 gün boyunca tqatil yapacak. İlkokul ve ortaokulların birlikte eğitim gördüğü okullar tatil olacak. Liseler ise TEOG tatili yapmayacak.

TEOG'DA BİR DERSİN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Geçen yıllarda, ders adları tablosunda yer alan fen ve teknoloji dersinin adı "fen bilimleri" olarak değiştirildi. Öğrenciler birinci gün oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumunda fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.