YASAK DEVREYE GİRDİ

YASAK DEVREYE GİRDİ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner,

İzmir'de Başbakan Binali Yıldırım'ın programını izlemek isteyen gazete, ajans ve televizyonlarda görevli bazı muhabirlere ''Umulanın üstünde talep geldi'' denilerek akreditasyon verilmediğini, ''gazetecilerin haber yapma hürriyetinin ellerinden alındığını'' bildirdi.

Hüner, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden (BYEGM) alınan sarı basın kartı taşıyan muhabirlerin, İzmir milletvekili ve 71 yıl sonra İzmir'den çıkan Başbakan Binali Yıldırım'ın programına kabul edilmemelerini ''Özgürlükçü, çağdaş anayasa yanlılarının yasak uygulaması'' olarak nitelendirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın her hangi bir milletvekili veya bakan olmadığını belirten Hüner, şunları kaydetti:

''İzmir'de yılın 365 günü halkı bilgilendiren muhabirlerin, Başbakan Yıldırım'ın programını, vatandaşlarla buluşmasını haber yapmalarından daha doğal bir şey olabilir mi? Tabi ki ilgi gösterecekler, tabi ki izleyip yurttaşları bilgilendirecekler. BYEGM İzmir'deki gazete, ajans, televizyon ve internet sitelerinin yöneticilerine duyuru yaparak, Başbakan Binali Yıldırım'ın programını izleyecek muhabir, foto muhabiri, kameramanların vatandaşlık numaraları, basın kartı fotokopisi, vesikalık fotoğraf ve kurumlarının görevlendirme yazısını tarih verilerek iletilmesini istemiştir.  İstenen belgeleri yerine getirip, elektronik ortamda bunları yetkililere ulaştıran muhabirlerden bazılarına son dakikada 'Umulanın üstünde talep geldi. Size akreditasyon veremiyoruz' denilerek, görev yapmaları engellenmiştir. Bize ulaşan bilgilere göre,  sekiz gazeteciye akreditasyon verilmemiştir.  Bunlardan biri de TGS İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal İzmir Bürosu'nda muhabir Belma Yücel'dir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde basın emekçilerine uygulanan bu yasağı kabul etmiyoruz. Gazetecilerin haber yapma hürriyeti, hakları ellerinden alınamaz.''

Hüner, gazetecilere yasağın kaldırılması için İzmir Valiliği Basın Bürosu ve BYEGM İzmir İl Müdürlüğü yetkilileriyle iletişime geçtiğini, her iki kurumun da ''Akreditasyonu Başbakanlık Basın Bürosu'nun gerçekleştirdiğini'' kendilerinin ilgilerinin olmadığını yanıtını aldığını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.