Yasak sonrası flaş açıklama

Yasak sonrası flaş açıklama

Dünya bunu konuşuyor...

ABD, Trump'tan sonra tepkilerin hedefinde. Gelen son dakika haberine göre; bir eleştiri de İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan geldi.

ABD'ye yönelik gelen son dakika haberine göre; Trump'ın vize çıkışı İslam Teşkilatı'nın tepkisine yol açtı. Yapılan açıklamada 'Trump'ın vize yasağı aşırılıkları teşvik eder' denildi.,

İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın 7 ülkeye yönelik vize kısıtlaması kararı için "Vize kısıtlaması ülkedeki aşırılıkları özendirecektir" açıklaması yaptı.
 
OIC üyesi 7 ülkeyi içeren karar için yapılan açıklamada bu kararın mül-tecilerin karşı karşıya kaldığı ciddi zorlukları daha da zorlaştıracağını söyledi. Açıklamada: "Bu yasağın bir sonucu olarak savaştan ve zu-lümden kaçanların çoğu olumsuz ve haksız olarak etkilenecektir. İslam İşbirliği Teşkilatı ve ABD'nin aşırılık ve terörizmle mücadele ettiği bu dönemde alınan bu tür ayrımcı kararlar yalnızca radikal düşünceleri cesaretlendirmeye yarayacaktır ve aşırılıkları özendirecektir" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.