Yaşam Elekleri, EÇEV için renklendi

Yaşam Elekleri, EÇEV için renklendi

Torlak Çiftliği “Benan Bilek ile Yaşam Elekleri Atölyesi” katılımcılarının bağışladığı eserlerden oluşan Yaşam Elekleri Sergisi 24 Nisan Pazar günü Alsancak Bon Vivant’ta sergilendi.

Armağan Portakal ve Benan Bilek’in bir yıl boyunca ayda bir buluşma ile düzenledikleri Yaşam Elekleri Atölyelerinde mutlu sona ulaşıldı. Torlak Çiftliği “Benan Bilek ile Yaşam Elekleri Atölyesi” katılımcılarının bağışladığı eserlerden oluşan Yaşam Elekleri sergisinin tüm geliri Ege Çağdaş Eğitim Vakfı EÇEV’in eğitim projeleri için bağışlandı. Dört yıldır bir klasiğe dönüşen ve her çalışma sezonunun sonunda bir STK için sergi ile taçlanan Yaşam Elekleri Projesinin üçüncü sergisi Ege Çağdaş Eğitim Vakfı EÇEV yararına açıldı.

Atölye katılımlarında işledikleri elekleri bağışlayan 51 kadın, toplam 70 eleği EÇEV’in “51 Kadından 51 Öğrenciye” projesi için sergilendi. Tek gün olarak hazırlanan sergi, elek bağışçıları, sanatseverler ve EÇEV gönüllüleri ile ziyaretçi akınına uğradı. Sergide yer alan eserler konuklar tarafından büyük beğeni ve takdir topladı.

dsc01327-2.jpg

51 Meleğin Yaşam Eleği

Katılımcı sayısı her geçen yıl artan Torlak Çiftliği Benan Bilek’le Yaşam Elekleri Atölyeleri, her buluşmada en fazla sekiz katılımcı ile gerçekleşiyor. Pandemi dönemindeki önlemler doğrultusunda daha da kısıtlanan katılımcı ile 51 bağışçı kadına ulaşılan bu yılki sergide 70 Yaşam Eleği yer aldı.

dsc01752-2.jpg

Sergide neler vardı

İlk kez 18 yıl önce Benan Bilek tarafından yapılan ve yıllar içerisinde bir sanat çalışması haline gelen “Un Eleği Üzerine İplikler ile Resimler”, dört yıl önce Torlak Çiftliği Kurucusu Armağan Portakal’ın önerisiyle bir atölye çalışmasına dönüştü. Büyük bir ilgiyle karşılanan atölyelere sadece İzmir’den değil farklı illerden de katılımlar oldu. Tam gün süren etkinlik boyunca katılımcılar elek üzerine kendi istedikleri resimleri aktardılar ve farklı işleme tekniklerini bir arada kullanarak eleklerini renklendirdiler. Her Yaşam Elekleri sergisinde olduğu gibi bu yıl da eleklerde simgeler ve sevgiler bir aradaydı. Katılımcıların bazıları kendi evlerini, yaşam alanları resmederken, kimisi de eleğine hayallerini aktardı. Emeklerini ve eleklerini bağışlayan katılımcılar bu yıl kız çocuklarının eğitimlerine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duydular.

a784bc2b-8166-47b2-bb58-7b57fd36efe8-2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum