Yaşar, “Otizm” Konulu Panel düzenleyecek

Yaşar, “Otizm” Konulu Panel düzenleyecek

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı “ Otizmde Bireyler Eğitimde Nerede?” konulu panel düzenliyor.

Otizm konusundaki çalışmaları destekleyen, Güzelbahçe’de otizmli öğrencilerin eğitim görmesi ve sosyal hayata kazandırılması amacıyla bir de okul yaptıran Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada “Otizm Farkındalık Ayı” olarak kabul edilen nisan ayında “Otizmde Bireyler Eğitimde Nerede?” konulu panel düzenleyecek. 

18 Nisan 2019 Perşembe günü 13.00-17.30 saatleri arasında Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenecek olan panelde otizmde bireylerin eğitiminde mevcut durum ile geleceğe dair hedef ve öneriler tartışılacak. Oturum başkanlığını Otizm Dernekleri Federasyon Başkanı Ergin Güngör’ün yapacağı panele Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Seyfettin Toraman, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim, Rehabilitasyon ve Sosyal Hayata Katılım Daire Başkan Vekili Elçin Tenteriz, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Atilla Cavkaytar ile Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İlgi Otizm Derneği Eğitim Koordinatörü Dr.Ersin Ufuk Timuçin konuşmacı olarak katılacak.

Panele, İzmir’de otizm üzerine eğitim veren okulların öğretmenleri, rehberlik araştırma merkezi çalışanları, liselerin ilgili bölümlerinde eğitim veren ve öğrenim gören öğretmen ve öğrenciler ile otizmli çocukları bulunan aileler de katılım gösterecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.