Yaşasın Tatil! Semra Güzel yazdı...

Yaşasın Tatil! Semra Güzel yazdı...

Bunu düşünmeyen var mı aramızda bilmem ama bu konu önemli bir konu.

Okullar tatile girdi. Biz anneleri aldı mı bir telaş. Çocuklar evde ne yapacak diye. Bunu düşünmeyen var mı aramızda bilmem ama bu konu önemli bir konu.

Sokağa çıkıp oynamaya  izin vermediğimiz çocuklar söyleyin ne yapsın?  Zaman öyle bir zaman maalesef. Çalışan ebeveynler, evde yalnız bırakılmayan ve  sokağa çıkmasına izin verilmeyen çocuk ne yapsın? 

Bizler, annelerimiz çalışırken evde yalnız kalan çocuklardık. Kendi başımızın çaresine bakabiliyorduk. Sokakta oynamak hava ve su kadar önemliydi. Oyun olsun başka bir şey istemem diyenlerdendik.  

Şimdi öyle mi peki?  Daha anne karnındayken vitaminlediğimiz , zekalarıyla övündüğümüz bir tanelerimize her yer dar geliyor.

Evde yalnız bırakamıyoruz. E çalışıyoruz ne olacak. Haydi yaz okullarına. Herkesin anneanne ve babaannesi yakın oturmuyor ki gitsin orada oynasın.   Mecburen bir formül düşünülecek.  

Biz çocukken öyle yaz okulları var mıydı serzenişlerini duyarsınız. Hatırlıyorum, sınıfta benim annem gibi  çalışan annesi olan bir kaç kişiydik. Ne yapıyorduk, sokakta oynuyorduk. En güzelinden, en çılgınından bütün oyunlar bizimdi. O zamanlar kendi başıma yaptığım omletin tadı hala damağımda. 

Tutup da bunların hepsini biz yaptık, şimdiki çocuklar nerde bunları yapacak asla demeyeceğim. Şartlar değişti zaman değişti. Buna ayak uydurmak gerek. İşte en önemli kısım burası. Çocuklarımıza vereceğimiz sorumlulukları, ufuklarını açacağımız yolu hazır etmeliyiz. Ama çocukların istediklerini sonsuz sunmadan önce sorumluluklarını öğretip, hayatın bir denge olduğunu göstermeliyiz. 

Tatilde ufuklarını açacak yollar çok kolay. Kendi çocukluğumuzu ve hayallerimizi hatırladık mı gerisi gelir. Te Ta dan bahsetmiyorum. Yani Televizyon ve Tablet'ten uzak durabildiğimiz kadar uzak duracağız. Kendimizi olabildiğince bahçeye ve sokağa atacağız. 

Öğlenleri okuma saatleri düzenleyeceğiz.   Arkadaşlarıyla biraraya getireceğiz. Elişi yapacağız. Müzeleri, sergileri, sinemaları ziyaret edeceğiz. Saatlerini belirlediğiniz Te Ta'lara izin vereceğiz. Biz onlara onlar bize çok şey öğretecek bu tatilde. 

Tatil sonu öğrendiklerimiz çok olsun, çeşitli olsun.  Hayat güzel olsun. Çocuklar geleceğimizdir. Çocuklar her şeyimizdir. Onlara bu kadarcık şey değmez mi ?  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.