'Yaşayan Körfez' çalışmalarında tam gaz!

'Yaşayan Körfez' çalışmalarında tam gaz!

Yaşayan Körfez hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen yatırımlar meyvelerini verirken İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri saha çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

İZSU Genel Müdürlüğü, sonbaharın gelmesiyle birlikte atık su hatlarındaki temizlik çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yer alan ana kolektör hattında da kapsamlı bir temizlik çalışması yürütülüyor. Koku ile mücadelede büyük öneme sahip olan çalışmalarda bölgesel olarak farklı temizlik yöntemleri uygulanıyor.

7-001.jpg

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı boyunca kombine araçlarla hattın baca kısımlarından müdahale ediliyor. Yapılan bu müdahale, hattaki su seviyesinin yükselmesini ve kokuya sebep olacak malzeme birikmesinin önüne geçiyor. Hattın 2200 milimetre çaplı betonarme kısmında yapılan çalışmalar ise hattın üstünü açarak sürdürülüyor.

2-001.jpg

ANA KOLEKTÖR HATTI HANGİ GÜZERGAHTAN GEÇİYOR?

İzmir’in atık su yükünü taşıyan ana kolektör hattı, Narlıdere sınırından başlayarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı boyunca devam ediyor ve Kemeraltı bölgesinde Gümrük Pompa İstasyonu’na varıyor. Gümrük Pompa İstasyonu’ndan Gazi Bulvarı boyunca ilerleyen ve 9 Eylül Meydanı’na ulaşan hat, buradan ise 2 adet 2200 mm betonarme boru aracılığıyla Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaşıyor.

6.jpg

YAŞAYAN KÖRFEZ YATIRIMLARIYLA KOKU SORUNU TAMAMEN ORTADAN KALKIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Başkan Soyer’in Yaşayan Körfez hedefi doğrultusunda son yıllarda önemli yatırımlara imza attı. İzmir genelinde devam eden büyük yağmur suyu projesi, körfeze dökülen dere yatakları ile dere ağızlarında rutin olarak yapılan kapsamlı temizlik çalışmaları, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin deşarj noktasında gerçekleştirilen dip tarama ve atıksu arıtma tesislerinde gerçekleştirilen bakım ve yenileme çalışmaları olumlu sonuç veriyor. İzmir’de kokuya bağlı şikâyetler geçen yıla göre yüzde 90 oranında azaldı. Kokuyu tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen İZSU, saha ekipleriyle de koku mücadelesine devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.