YAŞLILAR HAFTASINDA TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ VERİLDİ

YAŞLILAR HAFTASINDA TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ VERİLDİ

Esendere Kültür ve Sanat Derneği (EKSD) tarafından Yaşlılar Haftası kapsamında Şef Gürkan Öztürk yönetiminde gerçekleştirilen ‘Yaşlılara Saygı’ konseri ile yaşlılar Türk Sanat Müziği’nin eşsiz nameleriyle buluştu.

Kurulduğu günden itibaren; Türk Sanat Müziği’ni ve fasıl geleneğini yaşatmak amacı ile faaliyetlerini sürdüren EKSD’nin; İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Zübeyde Hanım Huzurevi ve Karabağlar Belediyesi Yaş Alanlar Kulübü, İzmir Yaşlı Bakım ve Huzurevi - Basınsitesi üyeleri’nin katılımı ile Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser büyük ilgi gördü. 

Özlem Şahin’in sunumu ile Mahur Faslı ile başlayan konserde Kanuni Hacı Arif Bey, Münir Nurettin Selçuk, Sadettin Kaynak, Kamuran Yarkın ve pek çok bestecinin birbirinden değerli Hicaz, Hüseyiniaşiran, Kürdi’li Hicazkâr, Nihavend Tango, Nikriz makamlarında eserleri seslendirildi. 

Ayrıca koro üyeleri Malik Yavaş - Ben Güzele Güzel Demem; Liz Sarda - Söyle Naz mı Bu Kaş Çatış; Vedat Hürtürk - Sana Nerden Gönül Verdim; Serpil Mumcuoğlu - Hatırla Ey Gönül Hoş Geçen Her Demi; Gündüz Çetincan - Hani Yosun Rengi Gözlerin Olacaktı eserlerini yorumladı. 

Toplam 22 parçanın koro ve sololar tarafından seslendirildiği konserde, izleyenlerin coşkulu katlımı ile renkli anlar yaşandı. Konser sonunda gerçekleştirien plaket töreni ile destek veren kişi ve kurumlara teşekkür edildi. 

Derneğin en eski üyelerinden Fatma Müminoğlu ve derneğe katkı sağlayan Nuri Kürümoğlu’na teşekkür eden Şef Gürkan Öztürk ‘herkesin gönülden destekleri ile yürüttüğümüz çalışmalarımız ile farklı kesimlerden insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Dernek çatısı altında eğitimler planlıyoruz, konserler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca üyemiz Şenay Sarıgözoğlu tarafından hayata geçirilen http://www.eksd.org.tr  adresinde yayında olan bloğumuzdan ilgilenenler müzik tarihi, türk müziğinin gelişimi, Atatürk ve Müzik sevgisi, bestelerin hikayeleri gibi konularda bilgiler alabilirler. Bunun dışında müziksever herkesi derneğimiz çatısı altında görmek isteriz. Amacımız daha çok insanı Türk Sanat Müziği severi ve dinleyicisi yapmak.’ 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.