Yatırımcıların Gözü İzmir'de!

Yatırımcıların Gözü İzmir'de!

Büyük kentlerde, Mart ayı ortalarından itibaren özellikle ikinci el ve bahçeli konut satışlarına olan talebin yoğunlaşması nedeniyle ev fiyatları da buna paralel olarak yükseldi. 

Haziran ayından sonra görece olarak etkisini yitiren pandemi nedeniyle evlerinden çıkan yatırımcıların özellikle yılın üçüncü ve son çeyreğinde satışları artıracağını söyleyen İzmirli gayrimenkul sektörü temsilcileri yatırım yapmak için doğru zaman olduğu görüşünde birleşiyor. 

Corona virüsün, insanların yaşam tarzını olduğu kadar konut tercihlerini de etkilediğini dile getiren inşaatçılar, İzmir'in bu konuda tercih edilen kentlerin başında geldiğine dikkat çekiyor.

kenan-kali--007.jpg

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı:

“SEKTÖRDE CANLANMA VAR, YATIRIM İÇİN UYGUN ZAMAN!”

2020 yılının özellikle ikinci yarısı inşaat sektörü açısından hareketli geçecektir. Bir süredir ertelenen yatırımların ardından kamu ve özel bankaların uyguladığı düşük faizli kredi politikası insanları alım konusunda daha da cesaretlendirdi. Bunu satış ofisi ziyaretleri ve satışların da artışından   anlayabiliyoruz. Piyasayı iyi analiz edenler bilirler ki; artan konut fiyatı trendi yükselerek devam edecektir. Herkes kendi yaşam biçimine uygun evleri pandemi süresince iyice inceleyip araştırma fırsatı buldu. Benim tavsiyem ev almak veya yatırım yapmak isteyenler daha fazla beklemesinler; çünkü fiyatlar hiç beklemedikleri kadar yükselebilir. 

müni̇r-tanyer-002.jpg
Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer:

“İZMİR'İ TERCİH EDENLER KAZANÇLI ÇIKACAK”

Konut satışlarının arttığını sektör olarak gözlemlediğimiz şu dönemde  İzmir avantajlı bir konuma sahip. Çünkü doğal yaşam ve sosyal donatılarıyla ön plana çıkan konutlar İstanbul’daki örneklerine göre hem daha kaliteli hem de daha uygun koşullarda satılabiliyor. Burada önemli olan insanların yatırım yaparken fiyattan çok yapılan işin kalitesini de dikkate almasıdır. Artık insanlar daha bilinçli ve ne istediğini bilir şekilde bize geliyor. Biz de ihtiyaçlarına uygun daire tipleriyle müşterilerimize çözüm sunuyoruz. Kentimizin sektör açısından önü açık. Pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte şehir dışından ve yurtdışından da talepler artmaya başladı. Bu durum hem sektörümüz, hem de ülke ekonomimimiz açısından oldukça sevindirici. Çünkü İzmir, yatırım açısından kazançlı imkanlar sunuyor.

caner-tan-jpg-002.jpg

Coordinat Yapı Kurucu Ortağı Caner Tan:

“MALİYETLER ARTIYOR; EV ALMAK İSTEYENLER ACELE ETSİN”

Pandemi sonrası müstakil ve bahçeli konutlara olan ilgi çok arttı. İnsanlar doğal hayatı daha çok arar oldu. Önümüzdeki süreçte biz de firma olarak İzmir’de farklı lokasyonlarda villa tarzı konut yapmak için araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Pandemi sonrasında konut ve gayrimenkul piyasası yeniden güvenilir yatırım aracı olarak değerlendiriliyor. Coordinat Yapı olarak biz de önemli satışlara imza attık. İzmir’de konut stoğu yeterince olmadığı ve yeni inşaat yapmanın da maliyeti arttığı için bu durum da fiyatları yükseltti. Bu nedenle konut almak isteyenleri artıştan etkilenmemeleri için yatırım yapmaya çağırıyorum. Bir diğer konu da, şehir dışında okuyan öğrenciler artık otel - yurt gibi toplu yaşam alanları yerine daha küçük ve 1+1 tarzı konutlarda yaşamak istiyor. Bu nedenle bu tarz konutlara olan talebin de yaz son itibariyle artacağını düşünüyorum. 

seyhunacar-001.jpg

Coldwell Banker Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar:
“BAHÇELİ VE MÜSTAKİL KONUTLAR REVAÇTA” 
Sektör özellikle Haziran ayıyla birlikte bir canlanma yaşadı. Yalnızca İzmir içi değil şehir dışından gelenler de konut talep ediyor. Şu dönemde özellikle bahçeli ve müstakil konutlar çok revaçta. Hem kiralık, hem de satılık olarak insanlar bu tarz konutlara yöneldi. Fiyatların birkaç milyon seviyelerine kadar çıktığını söyleyebiliriz. Özellikle Çeşme gibi yazlık bölgelerdeki konutlar büyük ilgi görüyor. Kredi faizlerinin düşmesi nedeniyle de insanların alım gücü yükseldi. Konuta olan güven endeksi de arttı. Birçok yatırımcı bir ev alıp kiraya vererek, 'kendi kendini ödesin' mantığıyla hareket ediyor. Eğer Eylül ayıyla birlikte üniversiteler de açılırsa 4 - 5 yıl burada okumak için gelecek öğrencilerin aileleri de corona nedeniyle onlara hem güvenlik hem de sağlık açısından ev almayı tercih edecektir. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.