Yavru köpek vahşetinde flaş gelişme... Gözaltına alındı

Yavru köpek vahşetinde flaş gelişme... Gözaltına alındı

Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı yavru köpekle ilgili soruşturma başlattı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda ayakları kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpeğe ilişkin Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Sapanca'da ormanlık bir alanda tüm uzuvları bedeninden ayrılmış halde bulunan yavru köpek ile ilgili Sakarya Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.


 
Küçük köpeğin hayatını kaybetmeden önceki fotoğraflarının Cuma akşamı sosyal medyada hızla yayılması sonrası Sakarya Valiliği de açıklama yaparak, konunun araştırıldığını duyurdu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptığı ilk açıklamada "İlk bulgular bir iş makinesinin köpeğin bacaklarını kopardığı yönünde. Çok yönlü araştırılıyor." ifadesini kullandı.

İnfial yaratan olaya sosyal medya kullanıcıları da #HayvanaSiddetSuctur etiketi altında yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini gösterdi.

Havyana karşı işlenen suçların artırılmış cezalar ile anayasaya alınması talebi dile getiriliyor.

SAKARYA VALİSİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

Sakarya'da, uzuvları kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpek hakkında Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu yeni açıklama yaptı. Daha önce 'bulgular bir iş makinesinin köpeğin bacaklarını kopardığı yönünde' diyen Vali "İl jandarma Komutanı’na emir verdim. Adam öldürmüş katil gibi faillerini bulun diye" dedi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpeğe ilişkin Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 1 kişi gözaltına alındı.

Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında bir kepçe operatörünün gözaltına alındığı açıklandı.

GÖZALTINA ALINAN KEPÇE OPERATÖRÜ SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan kepçe operatörü ifadesinin alınmasının adından serbest bırakıldı.

CHANGE.ORG'DA KAMPANYA BAŞLATILDI

Change.org‘da, faillerin yakalanması ve Hayvan Hakları Koruma Kanunu’nun değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

BOZDAĞ: CEZA GETİRİLECEK

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bekir Bozdağ Yozgat’ta yaptığı açıklamada, Hayvanları Koruma Kanununda yapılacak değişiklikle hayvanları öldüren, işkence ve eziyet edenlere hapis cezası getirileceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Sapanca Yüzevler Mahallesi'nde ormanlık alandaki köpekleri beslemeye giden hayvanseverler, patileri ve kuyruğu kesilmiş yavru köpeğin yerde kıvrandığını görmüş, veterinere götürülen ağır yaralı köpek daha sonra tedavisi için İstanbul'da bulunan bir veteriner kliniğine gönderilmişti. İstanbul'da ameliyat edilen yavru köpek kurtarılamamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.