Yavuz Selim Köşger, Vali Konağı'ndaki çalışmaları inceledi

Yavuz Selim Köşger, Vali Konağı'ndaki çalışmaları inceledi

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yetkililerinden, Vali Konağı restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi alarak inceleme yaptı.

İzmir Valiliği tarafından daha öncesinde restorasyonu yapılacağı duyurulan konak için, restorasyon sonrasında yapılacak sosyal donatı alanları da yeni bir görselle vatandaşların dikkatine sunuldu. Görselde; kaya bahçesi, barbekü ve yürüyüş yolu gibi alanların tasarlandığı görüldü.

fpgbltpwuaihoe4.jpg

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan, Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü, Tevfik Rüştü Bey’i ağırlayan; Vecdi Gönül, Kemal Nehrozoğlu, Cahit Kıraç ve daha birçok İzmir Valisi’ne konut olan; yüzlerce özel davete, kokteyle ve törene ev sahipliği yapan 130 yıllık Vali Konağı'nın son halinin görüntüleri kentte tartışmalara neden olmuştu.

fpgbltqx0agmws4.jpg

CHP'li isimler konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşırken, ilgili bakanlıklara yazılı soru önergeleri verilmiş ve İzmir Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile alanın restorasyonunun hızla yapılacağını belirtmişti.

fpgfn7nxmaefiux.jpg

DETAYLARI BELLİ OLDU

Yaşanan süreç sonrası ise Vali Konağı'nın restorasyonun detayları belli oldu. İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada "Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger; Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yetkililerinden, İzmir İktisat Kongresi Binası'nın bulunduğu yere yapılacak yeni kongre binası projesi ile Göztepe'deki tarihî Vali Konağı restorasyon çalışmalarına ilişkin son durum hakkında bilgi aldı" ifadelerine yer verildi.

Paylaşılan görselde ayrıca alan içinde yapılacak donatı alanları da belirtildi. Buna göre konağın bahçesinde; yürüyüş yolu, kaya bahçesi, barbekü, süs havuzu, gül bahçesi, kamelya ve dinlenme alanı bulunacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.