Yavuz Sultan Selim Köprüsü Bugün Açılıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Bugün Açılıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü olarak adlandırılan 3. köprünün açılışı bugün gerçekleştirilecek.

İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun hizmete açılış töreni başladı. Birçok özelliği bakımından Türkiye ve dünya mühendislik tarihi için büyük bir kilometre taşı olma niteliğindeki köprü ile otoyolun açılışı dolayısıyla, Sarıyer Garipçe'de tören düzenleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılışı için alana helikopterle geldi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasından notlar;


* Bundan 3 sene önce o zaman yine burada konuşmuş, bu köprünün adının Yavuz Sultan Selim olduğunu açıklamıştık. Bütün insanlığa hayırlı olsun.
 
* Köprüyle birlikte muhteşem otobanlarda çalışmalar devam ediyor. İnanıyorum ki İstanbul'da hayat kolaylaşacak. Bu köprünün yapılmasında en çok emeği geçenleri en iyi bilen benim.
 
* Ondan sonra değerli Başbakan Binali Bey'in ilk hükümetimizi kurduğunda o günkü kabinemde ulaşımda havadan denizden karadan Türkiye'ye çok önemli eserler kazandıran Sayın Başbakan, onlarla birlikte çalışan bütün kabine üyelerimiz bütün onayları veren partilerimiz hepsinin çok büyük katkısı var.
 
* Hepsinin hazırlanmasında önümüzde getirilmesinde şüphesiz ki hepsinin emeği var. Bu yolları vaktinden önce yapan bütün emeği geçen mühendisleri tebrik etmek gerekir.
 
TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşmasından notlar;
 
* Değerli Cumhurbaşkanım bugün 3 yıl önce temelini sizin attığınız eserin açılışını yapmak bahtiyarlığını yaşıyoruz. İstanbul'un Fethi'nde temelini attığımız projeyi açıyoruz, hayırlı olsun.
 
* Ağustos ayı bizim zafer ayımızdır, şimdi de teknolojik bir zaferin açılışındayız. 26 Ağustos 1071 Anadolu'ya giriş yılımızdır.
 
* Köprülerimiz tarihi taşıyor, eğer biz tarihe sahip çıkmazsak köksüz ağaç gibi kururuz. İnşallah bu eserlere daha nicelerini katacağız. Bütün emek verenlerden Allah razı olsun.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.