Yaydığı Sinyalle İnsana Mutluluk Hissi Veriyor

Yaydığı Sinyalle İnsana Mutluluk Hissi Veriyor

ABD'li bir şirket tarafından kullanıldığında beyindeki elektrik dalgalarını yönlendirerek mutluluk hissine yol açan bir cihaz üretildi.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Thync isimli şirket, ürettiği cihazla, beyne sinyal dalgaları göndererek insanlarda mutluluk hissi uyandırmayı başarabildi. Harvard Üniversitesi'nden mezun olan nörobiyolog Isy Goldwasser'in projesini hayata geçiren şirket, cihazı kullanan kullanıcıların vücudundaki elektrik akımlarını yönlendirerek, daha dinç ve daha mutlu hissedebileceklerini öne sürdü.

Projeyi üreten firmanın öne sürdüğü bilgilere göre şapka gibi başa takılan alet, takan kişinin beynindeki belli bölgelere elektrik sinyalleri göndererek, kişinin fiziksel ve manevi olarak mutluluk hissetmesine yol açıyor. Üretici firma aynı zamanda ürettikler teknolojinin, insanların ihtiyacı olan her şeyi üretebileceğini öne sürüyor.

Harcanan para: 25 milyon

Firma üretim aşamasında bünyesine bir çok saygın ve önde gelen bilim insanlarını bir araya getirerek, projeye toplamda 25 milyon dolar harcadı. Dünyanın en prestijli sağlık dergileri arasında olan Nature, Thync firmasının ürettiği ürüne yönelik bir araştırma sundu. Araştırmaya göre sonuçlar olumlu yönde olsa da cihazın iddia edildiği gibi çalışması durumunda kişide kalıcı hasarlar bırakabilmek gibi bir riski bulunduğu belirten Ulusal Nörolojik Hastalıklar ve Felç Enstitüsü yetkilisi Kareem Zeghloul'un yazısına da yer verdi.

Nature dergisinde yayımlanan araştırma makalesinde de Boston'da aleti denemesi için rastgele seçin 82 gönüllünün üçte ikisi cihazın işe yaradığını üçte biri ise farklı bir şey hissetmediğini ifade etti.

Zeghloul, aletin kullanımında kişilerin beyin yapısındaki değişikliklerin göz önünde bulundurulmamış olabileceğinin altını çizerek, beyne dışarıdan gelebilecek bir müdahaleni her zaman büyük tehlike taşıdığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.