YAZAR CANAN ÇAM AİLE İÇİ İLETİŞİMİN ÖNEMLİ NOKTALARINI AGORA SOHBETLERİNDE ANLATTI

YAZAR CANAN ÇAM AİLE İÇİ İLETİŞİMİN ÖNEMLİ NOKTALARINI AGORA SOHBETLERİNDE ANLATTI

Agora Alışveriş Merkezi, etkinlikleri ve konukları ile İzmir’de fark yaratmaya devam ediyor.

 

Ünlü yazarları, müzisyenleri ve sanatçıları ağırlayan Agora Alışveriş Merkezi 17 Mart’ta Yazar Canan Çam’ı ağırladı. ‘’Bir Çocuk Gelişir Dünya Değişir’’ adlı kitabı ile tanınan yazar Canan Çam, gebelik sürecinden başlayarak, ergenliğe varıncaya dek, anneliklerin gereksinim duyacağı çocuk gelişimine dair konuları kitabında anlatırken 17 Mart Cuma Günü Agora Alışveriş Merkezi ziyaretçilerine çocuklarda anne&baba tutumlarını anlattı.

Ay ay çocuk gelişimi bilgileri, dönem dönem gelişim evreleri, kardeş kıskançlığı, ahlak gelişimi, okula hazırlık ve okul süreçleri, anne-baba tutumları, istismar ve çocuk ihmali gibi hayati konuları özgün bir anlatımla anlatan Canan Çam,  bilgiye hep aç olması, öğrendiklerini paylaşma isteğiyle çok sevdiği çocuklarla kendisine bir hayat kurmaktadır. 2016 Haziran ayında yayınladığı kitabı ile de günümüz annelerine kılavuz niteliği taşıyor. Canan Çam;  Agora Sohbetlerinde, çocuklara nasıl davranırsak aynı şekilde bize geri dönüş olacağından bahsederken çocuklarla kurulan iletişimde enerjinin karşılıklı olması aile ve çocuk arasındaki tutarlılığın arttıracağını anlatmıştır.

Çocuğun kendini ifade edebilme becerisinin gelişmesi için 3 gün gülümsemek 2 gün terslemenin çocuğun gelişimine zarar vereceğini ve tutarsızlık yaratacağının altını çizmiştir.

Çekirdek kimliğin 0-5 yaş arası oluştuğunu söyleyen Canan Çam en kritik dönemin bu zaman olduğundan bahsederken bu dönemde çocukla iletişime çok dikkat edilmesi gerektiğini daha sonraki süreçte ailelerin zorlanacağını sözlerine ekledi. Anne ve babaların yaptığı davranışları çocukların modellediğini dile getiren Çam, yaşanan problemlere karşı çiftlerin birbirlerine karşı sağduyulu olmalarını daha özenli davranarak yaşanan problemleri birbirlerini kırmadan ve çocuğa hissettirmeden sakin bir şekilde çözmelerini gerektiğinin önemini vurguladı.

Agora Alışveriş Merkezi Pazarlama Müdürü Müge Üstünoğlu, Agora Sohbetleri’nin ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi ile takip edildiğini, aile içi iletişim, sağlıklı yaşam, fiziksel ve ruhsal gelişim gibi hayata dair birçok konunun ve alanlarında birbirinden uzman konukların Agora Sohbetleri’nde ziyaretçilerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.