Yazar Evi’nde bu kez şiirler dile gelecek

Yazar Evi’nde bu kez şiirler dile gelecek

İzmir'in ilk ve tek Yazar Evi olan Karataş'taki Tarık Dursun K. Yazar Evi’nin Ağustos ayı konuğu şair Zeynep Köylü oldu.

İzmir'in ilk ve tek Yazar Evi olan Karataş'taki Tarık Dursun K. Yazar Evi’nin Ağustos ayı konuğu şair Zeynep Köylü oldu. 19 yaşında Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü’nü alarak adından söz ettiren Köylü, Son Arzum Gül ve Kedi adlı ilk kitabı ile edebiyat tutkunlarıyla buluşmuştu. Uzun bir aranın ardından üçüncü şiir kitabı ‘Yırtılış’la okurların karşısına çıkan genç şair çalışmalarını İzmir’de, Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yazar Evi’nde sürdürecek. 

İKİ HAFTA BOYUNCA KONAK’TA

Ağustos sıcaklarını İstanbul yerine İzmir’de geçirecek olan Şair Zeynep Köylü, Tarık Dursun K. Yazar Evi’nde kaldığı süre içinde okumalarına ve yazılarına devam edecek. İzmir’e sık sık geldiğini belirten Köylü, yaklaşık iki hafta boyunca Konak Belediyesi’nce misafir edilecek. Karataş’taki Tarık Dursun K, Yazar Evi’nin etkileyici atmosferinde yazılarına devam edecek olan Köylü, Tarık Dursun K.’yı önce usta yazarın ‘Ona Sevdiğimi Söyle' kitabını okuyarak tanıdığını dile getirdi. Yıllar sonra Tarık Dursun K. adına açılmış bir yazar evinde olmak çok ayrı bir mutluluk olduğunu dile getiren Köylü, Konak Belediyesi’nin Yazar Evi açarak önemli bir eksikliği giderdiğini de belirtti. 

KONAK ÖRNEK OLMALI

Daha önce Belçika’da bir yazar evine konuk olduğunu belirten Zeynep Köylü, Konak Belediyesi’nin yaptığı gibi Türkiye’de pek çok şehirde yazar evlerinin açılması gerektiğini söyledi.  Zeynep Köylü, “Konak Belediyesi’nin yaptığı bu çalışma çok özel bir şey, daha çok tanınmalı bence. Ayrıca yabancı yazar ve şairler de davet edilebilir böylece sanatçılar arasında bir etkileşim sağlanabilir dedi. Bir kadın olarak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı da kutlayan Zeynep Köylü, “Başkan Sema Pekdaş hakkında çok güzel şeyler duydum. Kadınların artık siyasette, sanatta ve kültürde çoğaldığını görüyoruz. Nitelikli işler ortaya koyuyorlar. Kadınlar iyi ürünleriyle söz sahibi olmaya başladı, önemli olan da bu” dedi. İstanbul Şehir Tiyatroları’nda suflör olarak da görev yapan Köylü, Konak’ta bir süre kalmanın kendisine iyi geleceğini belirterek, kendisine bu fırsatı sunan Konak Belediye Başkanı Pekdaş’a teşekkür etti.  

İLGİSİ ÇOCUKKEN BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl yayımlanan son kitabı Yırtılış ile büyük ses getiren Köylü’nün şiirleri bir suskunluğun, susarak izlemenin, biriktirmenin, genişleyip çoğaltmanın aynı zamanda olgunlaşmanın dizelerini içeriyor. Küçük yaştan bu yana şiir ve edebi eser okumaya çok meraklı olduğunu dile getiren şair,  bu ilginin bir süre sonra kendisini şiir yazmaya ittiğini söyledi. Konak’ta kaldığı sürece kültür-sanat etkinliklerine katılmanın yanı sıra Konak Belediyesi ile birlikte şiir atölyesi çalışması da yapabileceğini söyledi.  

ZEYNEP KÖYLÜ KİMDİR?

Zeynep Köylü, 1978 yılında Çorum’da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümü’nü bitirdi (2003). Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. 1997 Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü’ne değer görülen Son Arzum Gül ve Kedi adlı ilk kitabı 1998 yılında yayımlandı (Mayıs Yayınları). Aynı kitapla Orhon Murat Arıburnu Ödülü’nü aldı (1999). İkinci kitabı İlk Ağacı Öperek, 2007 yılında (Everest Yayınları), son kitabı Yırtılış ise 2017’de yayımlandı (Edebi Şeyler). Şiirlerinden bazıları; İngilizce, Hollandaca, Litvanyaca, İtalyanca, Bulgarca ve Moğolca’ya çevrilerek çeşitli dergi ve antolojilerde yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.