Yazar Karakuş, ortaokul öğrencileri ile bir araya geldi

Yazar Karakuş, ortaokul öğrencileri ile bir araya geldi

Yazar Eylül Ayça Karakuş, Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak’ın daveti üzerine Zeynep Mustafa Kemer Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

İlk ziyaretini Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak’a yapan Eylül Ayça Karakuş, yazar- öğrenci buluşması etkinliği için Zeynep Mustafa Kemer Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak ve Zeynep Mustafa Kemer Ortaokulu Müdürü Süleyman Karaca eşliğinde 7. ve 8. Sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Karakuş; öğrencilerle kitapların dünyası ve kişinin kendini tanımasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

img-20240102-wa0065.jpg

Adın Ömrüme Hatıra ve Ne Çok Şey Var Bir Bilsen kitaplarının çıkış hikayesini öğrencilerle paylaşan yazar, geçmişe yolculuk yaparak “Bir zamanlar okul sıralarından ben de geçtim ve şu an gerçekten özlemini derinden hissettiğim tek yer öğrencilik yıllarımdır. Lütfen bu yıllarınızın kıymetini bilin bir daha bu yıllara asla geri dönmeyeceksiniz.” Sözleriyle okul yıllarının önemini vurguladı.

img-20240102-wa0027.jpg

Interaktif bir sunum yapan Karakuş; öğrencilerin sorularını cevapladı. Kitaplar ve kitap yazmanın kendisine ne kattığıyla ilgili soruları cevaplayan yazar; ihtiyacım olan tek şey kendime inanmam ve duygularımı en iyi şekilde ifade edebilme özgürlüğünü yüreğimde hissetmemdi. Ben önce kendime inandım ve daha sonra hissettiğim tüm duyguları kalbimin üstüne alarak heybemdeki kelimelerle bütünleştirdim. Eğer sizler de kendinizi ne kadar iyi tanır ve kendinizle yüzleşirseniz hayatınız boyunca diğer insanlardan bir adım önde olacaksınız. Evinizde, odanızda, çantanızda mutlaka okumanız gereken bir kitabınız olsun. Her kitap ayrı bir dünya, ayrı bir bilgi kaynağıdır. En büyük yatırımı kitap okuyarak kendinize yapmış olacaksınız ve farkındalığınızı yaşamınızın her alanında oluşturmuş olacaksınız...

img-20240102-wa0012.jpg

Bugünden itibaren bence kendinize bir adım daha yaklaşın ve yeteneklerinizi keşfedin diyerek öğrencilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin sonuna geldiğinde ise bugünü yazacak olsanız nasıl yazardınız, kağıda kaleme nasıl dökerdiniz merak ediyorum. Kimler bana bugünü yazar diyerek öğrencileri duygularını, düşüncelerini yazmaya teşvik eden yazar, çoğunluğun katılım sağlayacağı mektup sözünü öğrencilerden aldı.

Söyleşinin sonuna gelirken yazar Eylül Ayça Karakuş, yazar- öğrenci buluşmalarının öğrenciler için faydalı olduğunun altını çizerek, bu anlamda öğrenciler için bu tarz etkinlikleri planlayan, öğrenciler için yelpazeyi geniş tutan ve onlar için her daim bir fazlasını yapmaya özen gösteren Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Akif Tak’ a da ayrıca teşekkürlerini iletti.

img-20240102-wa0007.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak’ın Eylül Ayça Karakuş'a Teşekkür Belgesi ve çiçek takdimi ile söyleşi son bulurken öğrenciler, Karakuş’ la hatıra fotoğrafları çektirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.