Yazdığı Kod Yanlış Olunca Tüm Şirket Verilerini Silindi

Yazdığı Kod Yanlış Olunca Tüm Şirket Verilerini Silindi

İngiltere'de yaşayan bir adam şirketinin veri tabanında kod güncellemesi yaparken yaptığı bir hata sonucu tüm veri tabanını sildi.

Birleşik Krallık'ta (İngiltere) yaşayan Marco Marsala isimli şahıs, kod yazarken yaşadığı talihsiz bir kaza sonucu kendine ait şirketin tüm verilerini sildi. Marsala kodların arasına eklediği yanlış bir kod yüzünden tam anlamıyla bütün şirketini sildi.

Kendi eliyle bütün kendi şirketini silen talihsiz adam, yaptığı hatayı fark ettikten sonra İngiltere'de kullanılan bir bilişim forum sitesine girerek yardım istedi. Bir kullanıcı adıyla açtığı başlıkta bütün şirket verilerinin silindiğini söyleyen Marsala ilk başta olayın nasıl geliştiğini anlamayarak forum kullanıcılarından yardım istedi. Forumdakiler ilk başta hacklenme olayı olduğunu düşündüklerini dile getirmiş olsa da talihsiz adamın başına gelenler çok uzun sayılamayacak bir süre sonra ortaya çıktı.

İngiliz Marco Marsala, şirket verilerini kodda yaptığı bir hata sonucu kendisi silmişti. En son girdiği komutun "rm -rf" olduğunu söyleyen Marsala, forumdaki üyelerin açıklaması üzerine yaptığı hatayı fark etti. İngiliz şirket sahibinin yaptığı hata sonucu sadece veriler değil yedekleri dahi silindi.

Talihsiz İngiliz'in girdiği komuttaki "rm" kaldır anlamına gelen 'remove' kelimesine karşılık geliyordu "-r" ise dizini "f" ise zorlama(force) anlamına geliyordu. Bu kodu kendi veri tabanına giren Marsala tüm veri tabanını yedekleriyle beraber silmişti.

Çok pahalıya patladı

Veri tabanını komple silip, yeni alınmış bir veri tabanıyla karşılaşmış gibi olan Marsala, mecburen profesyonel veri kurtarma şirketlerine gitmek durumunda kaldı. Yüz bin pounda yakın para kaybettiğini ifade eden Marsala, bir daha aynı kazayı yaşamamak için işe sadece sunucularla ilgilenecek birini alacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.