Yazın en çok tercih edilen tatil bölgeleri açıklandı

Yazın en çok tercih edilen tatil bölgeleri açıklandı

2022 yılı yaz sezonunun yavaş yavaş sona ermesiyle yaz sezonuna dair seyahat verilerini açıklandı.

2022 yılı yaz sezonunun yavaş yavaş sona ermesiyle seyahat sitesi Enuygun.com yaz sezonuna dair seyahat verilerini açıkladı. İzmir ve Antalya bu yaz tatil için en fazla tercih edilen destinasyonlar oldu.

Enuygun.com verilerine göre uygulama üzerinden satın alma işlemi yapan kişilerin yaş ortalaması 32 olurken, mobil uygulamadan uçak bileti satın alanların %58’i erkek, %42’si ise kadın kullanıcılardan oluşuyor. Otobüs bileti oranlarına bakıldığında ise satın alma işlemini mobil uygulama üzerinden gerçekleştiren kullanıcıların %53’ünün erkek %47’sinin de kadın kullanıcılar olduğu görüldü.

36.jpg

Geride bıraktığımız yazla ilgili fikirlerini dile getiren ve 2023 yılına dair öngörülerini belirten Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan konuyla ilgili “2022 yaz sezonunu tamamlarken aslında daha önce hiç karşılaşmadığımız bir şekilde, iç hatlarda arzın daraldığı ve kullanıcıların yer bulmakta zorlandığı bir dönem yaşadık. Bu dönemde teknolojinin önemini bir kez daha gördük. Özellikle sunduğumuz “Fiyat Alarmı” gibi ürünlerle kullanıcılarımız ücretlerde yaşanan değişimleri takip edip, kendilerine en uygun fiyata satın alma işlemlerini tamamladılar. 2023 yılında da uçak teslimlerindeki gecikmeler, global etkiler nedeniyle yakıt ücretinin seviyesinin aynı kalması veya yükselmesi olası bir arz düşüşüne neden olabilir. Bu nedenle iç hatlarda seyahat edecek kullanıcılarımızın daha önce hiç olmadığı kadar erken davranarak seyahatlerini planlamaları gerekecek” açıklamasını yaptı.

37.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.