Yazlık evlere ilgi artıyor!

Yazlık evlere ilgi artıyor!

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, piyasaların faiz indirimi beklentisi içinde olduğunu söyledi.

Yasakların kalkmasının ardından konut satın almak isteyenlerin de daha rahat hareket edebildiğini belirten Okay, yatırımcıların konut almakta acele etmediğini ve paralarını bankada değerlendirdiğini de dile getirdi.

Gülçin Okay, “Nakit parası olan pazarlık avantajını kullanıp daha rahat ev alıyor. Nakit parası olmayanlar da kredi çekerek ev alma konusunda biraz ağır hareket ediyor. Şu anda kredi faiz oranı düşmedi. Kredi çeken insanlar faizler düşünce aslında re finansman yaparak ödeme konusunda daha rahat edebilir. Şu anda 1.34 olan faiz oranı 1 seviyesine indirilirse piyasada gözle görülür bir hareketlenme yaşanacaktır. Bu oranın altına inerse de zaten çok yüksek olan konut fiyatları daha da yükselecektir. Ev almak isteyen vatandaşların faiz indirimi talebi var. Bir önceki faiz indiriminde artan fiyatlar hala aynı seviyede. Fakat insanların geliri artmıyor. Parası olan bankalarda değerlendirme yolunu tercih ediyor. Bu da konut satışlarını azaltıyor” diye konuştu.

gulcin-okay.jpg

YAZLIK EVLER REVAÇTA

Pandemi ve deprem nedeniyle insanlar yazlıklara ve sayfiye yerlerine yönelttiğini de vurgulayan Gülçin Okay, “ Kendi yazlığı olanlar kış aylarını orada geçirdi. Şu anda sayfiye bölgelerine yoğun bir talep var. Özellikle aylık ve sezonluk ev kiralamak isteyenler çok fazla. İnsanlar kalabalık otel ortamından çok kendilerine ait evlerde tatil geçirmeyi tercih ediyor. Bodrum ve Çeşme gibi turizm merkezlerinde hem konut hem de arsa fiyatları çok artmış durumda. Özellikle İstanbulluların talep ağırlığı hissediliyor. Bununla birlikte kısa vadede faizlerin düşmesi söz konusu değil gibi görünüyor. Bu nedenle ev almak isteyenler re finansman kolaylığından da yararlanarak fiyatlar artmadan harekete geçebilirler”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.