Yelki Yöresel Pazar’ı şölen havasında açıldı

Yelki Yöresel Pazar’ı şölen havasında açıldı

Güzelbahçe’de kurulan Yelki Yöresel Pazarı şölen havasında hizmete girdi.

 

Güzelbahçe’nin Mustafa Kemal Paşa ve Yelki Mahalleleri’nde kurulan Yelki Yöresel Pazarı törenle hizmete girdi. Pazarın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır ve Atilla Sertel, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Şehrazat Mercan, CHP İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, CHP’li belediye başkanlarının kırsal kalkınmaya destek veren çalışmalarla öne çıktığını belirterek, “Özellikle kadınların aile bütçesine katkıda bulunmasına yönelik çalışmalara öncülük ettikleri için başkanlarımızı kutluyor, Yelki Yöresel Pazarı’nın bu amaçla yöredeki halkımıza ekonomik katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü de “İşaret fişeğinin Yelki Yöresel Pazarı ile atılmış olmasına ve yöre halkına ekonomik destek sağlayacak bu pazarımızın uzun soluklu olmasını diliyorum” dedi.  

İNCE:YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise “Kentimizin kimliğini koruyor, kolluyor ve gelişmesi için çalışıyoruz. Yelki Yöresel Pazarımız da Bademler, Sığacık ve Yaka pazarı örneklerinde olduğu gibi bölgede yeni bir cazibe merkezi haline gelecektir. Yelkililerin bunu başaracağına inanıyor, pazara destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar da kentlilik bilincini artırmak ve aidiyet duygusunu pekiştirmek amacıyla bu pazarı hayata geçirdiklerini söyledi. Yelki Yöresel Pazar Komitesi adına konuşan Eda Filiz de “Yelki’ye gelenler, burada biraz Alaçatı, biraz Şirince ve biraz da Sığacık  bulacaklar” dedi.

Güzelbahçe Belediyesi, Kent Konseyi ve Yelki Gençliği Çevre Koruma ve Kültür Derneği’nin (YELÇEVKO) işbirliği sonucunda mahalledeki çok sayıda eski yapı turizme kazandırıldı, kafe veya kahvaltı salonu haline getirildi. İbrahim Karataş Çarşısı’nda yöresel lezzetlerin buluşma noktası, keşkek, çıratma, börek, gözleme, peynirli pide, sarma v.b. Semt Evi Önü’nde hediyelik el ürünleri, Yelki Semtevi’nden köy içi meydana doğru çıkan Atatürk Caddesi üzerinde ise reçel, tarhana, bulgur ile doğal sebze ve meyvelerin satışa sunulduğu toplam 130 tezgah kuruldu.Yelki Yöresel Pazarı, İzmirli sanatçı Pelin Gedik’in konseri ile sona erdi.

unnamed-207.jpgunnamed-207.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.