Yelki’ye yöresel Pazar

Yelki’ye yöresel Pazar

“Yöresel Pazar” sanatçı Pelin Gedik’in Pazar günü vereceği konserle resmen hizmete giriyor.

 

Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe Kent Konseyi öncülüğünde, Yelki ve Mustafa Kemal Paşa Mahallelerinde yöresel zenginleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla kurulan “Yöresel Pazar” sanatçı Pelin Gedik’in Pazar günü vereceği konserle resmen hizmete giriyor.

Güzelbahçe Belediyesi, Kent Konseyi ve Yelki Gençliği Çevre Koruma ve Kültür Derneği’nin (YELÇEVKO) işbirliği sonucunda mahalledeki çok sayıda eski yapı turizme kazandırıldı, kafeterya veya kahvaltı salonu haline getirildi.

İbrahim Karataş Meydanı’nda yöresel lezzetlerin buluşma noktası, keşkek, çıratma, börek, gözleme, peynirli pide, sarma v.b. Semt Evi Önü’nde hediyelik el ürünleri, Yelki Semtevi’nden köy içi meydana doğru çıkan Atatürk Caddesi üzerinde ise reçel, tarhana, bulgur ve doğal gıdalar olmak üzere toplam 130 tezgah kurulacak.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ‘‘Yöresel Pazar da satış yapacak esnaflarımız gelen turistlere  Yelki’nin güler yüzünü sunacak. Kadınlarımız el emeklerini satarak aile bütçesine katkıda bulunacak. Tüm esnafımıza hayırlı işler diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.