Yemeksepeti, robotla dağıtım testlerine başladı

Yemeksepeti, robotla dağıtım testlerine başladı

Yemeksepeti, Delivers.ai tarafından geliştirilen otonom robotu Yebo'yu İstanbul'da test etmeye başladı. Yebo'nun, hızlı ve güvenli bir şekilde ürün teslimatı yapabileceği ifade ediliyor.

Yemeksepeti, Yebo isimli otonom robotunu İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yer alan Bağdat Caddesi’nde test etmeye başladı. Kuryelerin yaşadıkları sorunlar konusuna çözüm sunmayı da amaçlayan bu robotun, otonom bir şekilde kısa mesafe siparişleri tüketicilere teslim etmesi planlanıyor.

Yerli bir girişim olan Delivers.ai tarafından geliştirilen robotların, son teknoloji navigasyon sistemleri ile donatıldığı, siparişleri sıcak bir şekilde tutarak daha hızlı ve risksiz bir şekilde teslim edilebileceği ifade ediliyor. Ayrıca bu teknolojilerin, hem üretim hem de işletim maliyetlerini düşürmede önemli bir rol oynayabileceği aktarılıyor.

7bc8965dadd58b5807eeb0b73cfc13cdfc1e66ca.jpeg

Bu tarz teknolojilerin yemek siparişleri konusunda kullanılmaya başlayacağı bir süredir gündemde olan bir konu. Yemeksepeti denemelerine başlasa da ne zaman kullanılmaya başlanacağının belirsizliğini koruduğunu söylememiz gerek. Ayrıca, sokaklarda gezen bu robotların güvenliği de bir başka soru işareti. Takip edildiği ve önemli güvenlik önlemlerine sahip olduğu aktarılsa da sosyal medyada birçok insan, bu cihazlarda hırsızlık gibi vakaların yaşanma ihtimalinin bulunduğunun altını çiziyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.